Siyonistler Cenin’de 9 Filistinliyi Daha Şehit Etti

Filistin’in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde, Gazze’deki vahşi katliama yönelik tepkilerin artması karşısında iyice azgınlaşan işgal güçleri bu bölgedeki baskın ve katliamlarını da artırdı. 

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamalarda, işgal güçlerinin bugün sabahtan itibaren Batı Şeria’nın kuzey kesiminde yer alan Cenin şehrine ve Cenin Mülteci Kampı’na iki kez baskın düzenleyen işgal güçlerinin saldırılarında şehit edilenlerin sayısının 9’a, yaralananların sayısının ise 15’e çıktığı, yaralılardan bazılarının durumlarının ağır olduğu bildirildi. 

Wafa haber ajansının verdiği bilgilere göre işgal güçleri çok sayıda askerle ve bir adet askeri buldozerle Cenin Mülteci Kampı’na farklı yönlerden baskın düzenlediler. Ayrıca çevredeki binaların çatılarına da keskin nişancılarını yerleştirdiler. İçeri sokulan buldozerin caddeleri ve mülteci kampının altyapısını tahrip ettiği belirtildi. 

İşgalcilerin baskınları şiddetli çatışmalara neden oldu ve işgal askerlerine tepki gösteren birçok kişi gerçek mermilerle şehit edildi veya yaralandı. Baskına karşı çıkan gençlerin işgalcilerin bazı araçlarına el yapımı patlayıcılar attıkları belirtildi. 

İşgal askerlerinin Cenin şehrinde de Şehit Halil Süleyman Hükümet Hastanesi’ni kuşatmaya aldıkları ve ambülanslar dahil hareket eden her şeye ateş ettikleri haber verildi. İşgal askerlerinin hastanedeki ilk yardım ekiplerinin ve ambülansların Cenin Mülteci Kampı’na giderek yaralıları almalarına engel olmak amacıyla bunu yaptıklarına dikkat çekildi.