Siyonist İsrail’i Durduracak Tek Güç DİRENİŞ!

Lübnan Direnişi yayınladığı bildiride bu kanunun onaylanmasını Siyonist Rejim tarafından Filistin topraklarına hâkim olma ve Filistin halkının kimliğini değiştirme sürecince atılmış başka bir adım olarak nitelendirdi.

Bu bildiride Siyonist Rejimin Filistin halkının topraklarına saldırısının devam etmesinin bölgede barış sağlamaya çalıştıklarını iddia eden büyük güçlerin alnında kara bir leke olduğu belirtildi.

Lübnan Direnişi bildirinin devamında şu ifadelerde bulundu: ‘İsrail’in Filistin topraklarına saldırısının devam etmesi, uluslararası toplumun Siyonist Rejimi cezalandırma ve bu rejimin insan hakları ve uluslararası kuralları ihlal etmesini engelleme konusunda yetersiz kaldığını ve bunu başaramadığını göstermektedir.

Filistin topraklarının işgal edilmesi ve yerleşke yapılması, Filistin halkının işgalci rejim tarafından gasp edilen topraklarını ve haklarını geri alma konusundaki iradesini yok edemeyecektir.

Filistin halkının işgalciler karşında gösterdiği direniş, Siyonistlerin iradesini ve yayılma politikasını ortadan kaldırabilecek ve Filistin halkının kimliğini değiştirmelerine engel olabilecek tek yoldur.’

Siyonist Rejim Parlamentosu (Knesset), pazartesi günü akşam saatlerinde Filistinlilerin şahsi mülklerinin üzerinde ev yapılmasının yasal olduğu yönündeki kararı onayladı.

Bu yasa, Filistinlilerin şahsi mülkleri üzerinde yapılan 4 bin evin yapımını yasallaştırırken, mevcut yerleşke yapımını da hızlandıracak.

Bu yasa nedeniyle, Siyonist Rejim Batı Şeria’daki Filistinlilerin özel arazilerine el koydu ve buraları Siyonist yerleşim alanları olarak görmektedir ve toprakların asıl sahipleri kanıtlandığı zaman bu toprakların 125 katı tazminat ödenmek zorundadır. Bu durumda, bahsedilen topraklar nihai konular üzerinde anlaşma sağlanana kadar Siyonist Rejimin kontrolü altında sayılacaklar.