Siyonist İsrail Savaşın 105. Gününde Sivil Katliamına Devam Ediyor

Siyonist katillerin Filistin’in Gazze bölgesine yönelik olarak 7 Ekim 2023 tarihinde başlattığı vahşi soykırım, 105’inci gününde yine sivil savunmasız insanları, çocukları ve meskun evleri hedef alan insanlık dışı saldırılarla, katliamlarla ve yıkımlarla sürüyor. İşgal güçlerinin vahşi saldırıları yüzünden bölgedeki ahalinin %90’dan fazlası hayatlarını sığınma merkezlerinde idame ettirmeye çalışıyor. Bu yüzden insanların kalabalık kitleler halinde toplandığı sığınma merkezleri kapasitesinin dört katından fazla insan barındırıyor. Ancak buralar da işgalci siyonistlerin vahşi katliamları ve saldırıları karşısında güvencede değil. Çünkü insanları toplu halde katletmekten özel zevk alan siyonist katillerin kan dökme konusunda iştahlarının iyice kabardığı durumlarda buraları özellikle ve kasten hedef alarak katliamlar yapmaktan çekinmiyorlar.  

İşgal güçleri havadan savaş uçaklarıyla ve karadan toplarla muhtelif bölgelere yönelik saldırılar gerçekleştirdiler. Bu saldırılarında meskun evleri, sığınma yerlerini, tesisleri ve caddeleri hedef alarak yine katliamlar yaptılar.

Gazze şehrinin batısında Panda Mall arkasında toplanmış bir sivil grubun işgal güçleri tarafından hedef alınması sonucu bazı kişiler şehit olurken diğerleri de yaralandı. 

Gazeteci Musenna En-Neccar, Gazze Şeridi’nin güney kesiminde yer alan Han Yunus’un doğusundaki Büyük Abasan bölgesinde işgal güçlerinin Şehit İsmail Ebu Şenneb Camisi’ne saldırıda bulunması sonucu Mahmud ve Süleyman Ebu Zarife isimli iki kardeşin şehit olduğunu haber verdi. 

Yerel kaynaklarda Büyük Abasan’da 3 okulda 4 bin sığınmacının bulunduğu, bunların işgal güçleri tarafından günlerden beri kuşatma altında tutuldukları, kendilerine yiyecek ve içecek ulaştırılmasının dahi engellendiği dile getirildi. 

Büyük Abasan tarafında işgal güçleriyle direniş güçleri arasında çatışmalar yaşandığı ve silah seslerinin çevreden duyulduğu haber verildi. 

UNRWA Genel Komiseri Gazze’nin kuzey kesimiyle ilgili çok az bilgiye sahip olduklarını, çünkü kendisi dahil kimsenin bu bölgeye ulaşmasına izin verilmediğini söyledi. 

UNRWA Genel Komiseri yardım kamyonlarının da bölgeye ulaşmakta zorlandıklarına ve teftiş noktalarında bazen saatlerce bekletildiklerine dikkat çekti. 

Haber kaynakları Batnu’s-Semin’deki Selam Camisi yakınına düzenlenen saldırılarda bazı kişilerin şehit edildiği ancak sağlık ekiplerinin olay yerine ulaşma imkanı bulamadıklarını haber verdi. 

Gazze’deki Şifa Hastanesi yakınında Ebu Acve ailesine ait olan ve sığınmacıların barındığı evin vurulması sonucu eve sığınmış durumdaki 15 kişinin şehit edildiği kalanların da yaralandığı, şehitlerin ve yaralıların çoğunun kadınlardan ve çocuklardan oluştuğu bildirildi. 

Gazze’deki Sabra Mahallesi’nin işgal güçleri tarafından saldırıya maruz kalmasından dolayı da birçok kişi yaralandı.

İşgal güçlerinin geceleyin Şeyh Rıdvan Mahallesi’ne saldırı düzenlemesinden sonra sağlık ekipleri enkazın altından 3 şehit cenazesini çıkardı. 

İşgal uçakları gece saatlerinde Gazze şehrine ve Gazze Şeridi’nin kuzey kesimine yoğun saldırılar düzenlediler. 

Cibaliya bölgesine de tanklarla saldırılar düzenlendi.

Han Yunus Mülteci Kampı’nda El-Kazımi ailesine ait evin vurulması sonucu 8 kişi şehit olurken 7 kişi de yaralandı. 

Sabah saatlerinde işgal güçleri Gazze şehrine ve kuzey kesime denizden botlarla saldırı düzenlediler. 

Bölgenin internet ve telekomünikasyon bağlantısının ise 8 günden beri kesik olduğu ifade edildi. Bunun işgal rejiminin bölgeye yönelik soykırım saldırılarını başlatmasından bu yana yedinci uzun süreli kesinti olduğuna dikkat çekildi. Internet ve telekomünikasyon bağlantısının kesilmesi pek çok sivil hizmetin aksamasına neden oluyor.