Siyonist İsrail HAMAS İHA’sını Düşürdüğünü İddia Etti

İşgal güçlerinin iddiasıyla ilgili İslami Direniş Hareketi Hamas’tan veya askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugaylarından ise henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

İşgal ordusu sözcüsü Avichay Adraee, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook’taki sayfasında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal rejimi hava kuvvetlerinin Akdeniz’e doğru uçan Hamas’a ait bir hava aracını düşürdüğünü, söz konusu insansız hava aracının işgal rejimi hava sahasına girmediğini ve vurulduktan sonra denize düştüğünü öne sürdü.

Adraee, işgal ordusunun İsrail hava sahasının ihlal edilmesine asla izin vermeyeceğini söyleyerek, gelecekte de bu tür girişimlere kararlı bir şekilde karşılık verileceğini ifade etti.

Kassam Tugaylarının Çok Amaçlı Ebabil-1 İnsansız Hava Araçları

İzzeddin El-Kassam Tugayları, mühendislerinin 2008-2009’daki Yenilmiş Ekin Savaşı sırasında Ebabil-1 isimli insansız hava aracını geliştirmeyi başardıklarını açıklamıştı.

Açıklamada, insansız hava aracından üç çeşit üretildiği, A1A’nın istihbarat ve bilgi toplama amaçlı, A1B’nin saldırı amaçlı ve A1C’nin de intihar saldırısı amaçlı olduğu belirtilmişti.

İzzeddin El-Kassam Tugaylarının insansız hava araçlarının üretilmesi ve geliştirilmesi projesinde görev alan Tunuslu uçak mühendisi Muhammed Ez-Zevari, 15 Aralık 2016’da Tunus’un Safakes kentinde evinin önünde Mossad ajanlarının düzenlediği suikast ile şehit edildi.