SİYONİST General: SİSİ, Mısır Milletinin İSRAİL’e Hediyesi!

Siyonist İsrail ile Mısır’ın ilişkilerinin balayını geçirmekte olduğunu herkesin biliyor. Örneğin Siyonist rejimin ordusunun eski sözcüsü “Afi Benyahu” Maarif gazetesinde kaleme aldığı bir yazıda, Sisi’nin Mısır halkının İsrail’a takdim ettiği bir hediye olduğunu, Sisi’nin Mısır’da demokrasiye karşı çıkmasının İsrail’in stratejik çıkarlarına hizmet için olduğunu yazdı.

Siyonist rejim Ulusal Güvenlik Araştırma Merkezi çalışanlarından Ofir Fentor da, Sisi’nin Mısır’da iktidara gelmesinin ardından Tel-Aviv büyük kazanımlar elde ettiğini, Filistin meselesinin sulandırılması ve Arap çevrelerinde bu meselenin öneminin hafifletilmesinin bu kazanımlardan biri olduğunu kaydetti.

Fentro ayrıca şöyle söyledi: Tel-Aviv, Sisi’nin Müslüman Kardeşler ve HAMAS’a karşı savaşını ve de Kahire’nin İsrail ile ekonomik işbirliğini derinleştirmek ve kültürel ve politik münasebetleri pekiştirmek isteğinden faydalandı.

Newyork Times gazetesi de son sıralarda, İsrail savaş uçaklarının Sina’da teröristlerin mevzilerine saldırı düzenlendiğini, bu saldırıların Kahire’nin bilgisi ve onayı dahilinde gerçekleştiğini ifşa etti.

Newyork Timses, geçen 2 senede, İsrail İHA’ları, helikopterleri ve bombardıman uçakları, en az 100 kez Mısır toprakları içinde hava saldırısı düzenlediğini, bu saldırıların Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin onayı ile gerçekleştiğini belirtti.

Amerikan gazetesi, Mısır ve İsrail’in gelinen noktada ortak düşmana karşı gizli bir savaşta gizli müttefik haline geldiklerini yazarak, bölgede politikaların yavaş yavaş değişmekte olduğunu, IŞİD ve İran’ın birçok Arap ülkesini, İsrail ile artan işbirliğine sevkettiğini bildirdi.

Mısır yönetiminin Siyonist rejim ile gizli işbirliğinin ortaya çıkması, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’ye karşı yoğun eleştirilere yol açmıştır.

Hatta bazı siyasiler ve sosyal paylaşım aktivistleri, Sisi’nin İsrial’e Mısır topraklarında saldırı düzenlenmesine onay vermesini, bu ülkenin toprak bütünlüğüne yönelik bir saldırganlık olarak nitelediler.