TÜRKİYE-İstanbul’da KUDÜS GÜNÜ Yürüyüşü

Bilindiği gibi Ramazan ayının son Cuması Dünya Müslümanları tarafından ‘Dünya Kudüs Günü’ olarak anılıyor.

“Kudüs’ün ve Mescid-i  Aksa’nın Özgürlüğü İçin Yürüyoruz”  şiarıyla düzenlenen Dünya Kudüs Günü etkinlikleri  23 Haziran Cuma günü Fatih Camisinde Cuma Namazı sonrası Kudüs davası şehitleri için kılınan gıyabi cenaze namazı ile başladı.

Cenaze Namazından sonra yürüyüşe geçen Müslümanlar Sloganlar atarak Saraçhane parkına geldiler.

Yürüyüş sırasında

Mesicid-i Aksa Onurumuzdur…

Yaşasın İslami direnişimiz…

Katil İsrail Filistin’den Defol…

İstanbul’dan Kudüs’e direnişe bin selam…

Siyonist Elçilik ve ABD Üstleri Kapatılsın…

Sloganları atıldı ve Tekbirler getirilerek  Saraçhane parkına gelindi.

Programa yoğun bir katılım olduğu gözlendi. Her yaşatan kadın ve erkek Şii ve Sünni Müslümanlar Özgür Kudüs duası ile yürüyerek İstanbul’da Kudüs davasına duyarlı olduklarını gösterdiler.

Saraçhane parkındaki program Kuran tilaveti ile başladı.

Kuran tilavetinden sonra Filistin’den gelerek Dünya Kudüs Gününe katılan İslam Cihad’dan Nasr Ebu Şerif bir konuşma yaptı.

Müslümanları selamlayarak başladı ve daha sonra şöyle dedi. “Allah Siyonistleri kibir ehli insanlar olarak nitelendirmiştir. Siyonistlerin işi yeryüzünde fesad çıkarmaktır. Ve onlar Allah’ın düşmanıdır. Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için çalışanlar Allah’ın sevdiği kullardır. İsrail İle mücadele etmek farzdır. Siyonizm karşısında başarılı olabilmek için Müslümanların bir ve beraber olması lazım. Çünkü Vahdet farzdır. Esasen Müslümanın her günü Kudüs olmalıdır. Çünkü Kudüs Müslümanların ilk kıblesidir.”

Basın açıklamasından sonra Grup İslami direniş Kudüs marşları okudu. Grup İslami Direnişten sonra. Filistin’den gelen Müzik grubu Hamas marşlarını okudu.

Progrmam Kadir Akaras hocanın yaptığı ile dua ile sona erdi. Kadir Akaras hoca duanın atomdanda Amerika’danda daha güçlü olduğunu söyledi. Ve duasını yaptı. Katılımcılar hep birlikte yapılan bu güzel duaya amin dediler.