SİYONİST Basın: KASSAM, Gazze İçin YÖNETİM Teklifi Yaptı

Hareket sözcüsü Salah Berdevil ise yönetimden çekilme teklifinin doğru olmadığını açıkladı.

Siyonist rejim gazetelerinden Haaretz’in el-Aksa televizyonundan aktardığı bilgiye göre uluslararası kamuoyunun gündemine girmeyi bir türlü başaramayan Gazze’deki insani krizin sorumlulularını ifşa etmek ve süreci dikkat çekici bir boyuta taşımak için Kassam Tugayları’nın Hamas’ın siyasi bürosuna Gazze’de yönetimden çekilelim teklifinde bulunduğu kaydedildi.

İddiaya göre bu plan, neticede Siyonist rejim ile büyük bir savaşa bile sebebiyet verebilecek cinste 3 maddeden oluşuyor.

-Hamas’ın siyasi bürosuna sunulduğu iddia edilen plana göre Hamas gün be gün Gazze’nin içişlerinden el çekmeli ve Gazze’de resmi kurumların maddi gelir ve giderlerinden sorumlu olan Mahmud Abbas, işleyişten de sorumlu olmalı.

-Gazze polisi içerdeki asayişi sağlama noktasında görevine devam etmeli ve güvenlik güçleriyle birlikte günlük rutinini sürdürmeli.

-Kassam Tugayları, Kudüs Seriyyeleri ve Nasır Selahaddin Tugaylarının oluşturacağı ortak operasyon odası, Gazze sınırındaki güvenliği tesis etmekle sorumlu olmalı.

Siyonist basının haberine göre Hamas’ın siyasi bürosunun bu teklifi değerlendirmeye aldığı fakat olası bir yönetimden çekilme durumunun Gazze’deki insani krizi daha da derinleştirebileceği endişesini taşıdığı ifade edildi.

Gazze Şeridi, önümüzdeki günlerde uluslararası kamuoyundan gerekli desteği göremezse de Mahmud Abbas’ın ve İsrail’in sindirme politikaları karşısında tarihin en kötü günlerini yaşamaya devam edecek ve insani kriz umulmadık bir noktaya varacak.

Hamas hareketi sözcüsü Salah Berdevil konuyla ilgili olarak bu sabah basına yaptığı açıklamalarda Kassam Tugayları’nın Gazze’de yönetimden çekilme durumuna ilişkin herhangi bir teklifte bulunduğu iddialarının doğru olmadığını dile getirdi.

Gazze’deki memurların maaşlarını ödemeyi kesen ve resmi kurumlar ile hastanelerin fatura giderlerine ilişkin Siyonist İsrail’e ödemeyi yapmayı durduran Mahmud Abbas yönetiminin önümüzdeki günlerde okul ve diğer kamu kurumlarının da giderlerini kesebileceği ifade ediliyor.

Hamas, Abbas yönetiminin bu adımlarının siyaseten kabul edilemez olduğunu belirterek süreçten sivillerin zarar gördüğünü kaydediyor.

Siyonist basın, Hamas’ın Gazze’deki insani krize çözüm bulabilmek adına, Mısır ile ilişkilerini geliştirmeye başladığını ve bu bağlamda eski rakibi Muhammed Dahlan ile bile ittifaka girişmeye hazır olduğunu ifade ederken, Hamas’tan üst düzey bir heyetin geçtiğimiz hafta Tahran’a gerçekleştirdiği ziyaret de İran Devrim Muhafızları’ndan bir heyet ile görüştüklerini ileri sürdü.

Siyonist Haaretz gazetesi Hamas’ın Tahran’dan Gazze’deki insani krize bir çözüm bulma noktasında yardım istediğini fakat Tahran’ın bunu yapabilme potansiyelinin olmadığını ileri sürdü.

Haaretz’in satır arasında aktardığı bir ifade ise dikkat çekiciydi. 2014 yılında Batı Şeria’dak askeri faaliyetlerden sorumlu olduğunu ileri sürdüğü Salih el-Aruri de Tahran’ı ziyaret eden Hamas heyetinin içinde olmasına rağmen, Haaretz gazetesi, Hamas heyetinin yalnızca siyasi temsilcilerden oluştuğunu aktardı.