Sisi De Bağımsız Filistin’i İstiyorMUŞ!

SKY News televizyonunun bildirdiğine göre Mısır Cuntası Abdul Fettah Sisi bir bildiri yayınlayarak, Msıır’ın 4 Haziran 1967 sınırları içinde Doğu Kudüs’ün başkentiliğinde bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını desteklediğini bildirdi.

Mısır Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Ala Yusuf da, Filistin meselesinin adaletli bir şekilde çözümlenmesi konusunda Mısır’ın elinden gelen azami çabayı göstereceğini bildirdi.

Öte yandan es-Sisi, dün ayrıca Amerikan Yahudi örgütlerinin temsilcilerinden oluşan heyet ile İsrail ile Filistin arasındaki barış sürecini görüştü.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Sisi başkent Kahire’de, Yahudi örgütlerinin başkanlarından oluşan 43 kişilik heyet ile Mısır İstihbarat Şefi Halid Fevzi’nin de hazır bulunduğu bir görüşme gerçekleştirdi.

Sisi, görüşmede, bölgede barışın tesis edilmesinin, çevre ülkelere ekonomik ve sosyal kalkınma alanında yol açacağını ve terör örgütlerinin dayanak bulduğu en önemli gerekçelerden birinin böylelikle ortadan kaldırılmış olacağını vurguladı. Sisi, Filistin sorununa adil ve kapsamlı çözüm bulunmasının öncelik arz ettiğini vurguladı.

ABD başkanı Trump geçen hafta bağımsız Filistin devletinin kurulmasının Filistin sorununu çözüme erdiremeyeceğini ve bu hususta alternatif çözüm yollarının bulunması gerektiğini bildirmişti.