Sincil’de Yahudi Yerleşimci Terörist Silahlı Saldırı Gerçekleştirdi

Dün akşam saatlerinde Batı Şeria’nın orta kesiminde yer alan Ramallah’ın Sincil kasabasında yahudi yerleşimci bir terörist silahlı saldırı gerçekleştirdi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre yerleşimci teröristin silahlı saldırı düzenlemesinden sonra İsrail işgal güçleri bölgeye baskın düzenledi. Bu arada İsrail işgal güçlerinin bu kasabanın bazı girişlerini beş günden beri trafiğe kapalı tuttuklarına dikkat çekildi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri kasabanın iki girişini toprak kütlelerle kapattı, üçüncü girişinde de askeri kontrol noktası oluşturdular. Kasaba ahalisi giriş ve çıkışta bu kontrol noktasından geçmek zorunda kalıyor ve işgalci askerler tarafından sıkı bir aramaya tabi tutuluyorlar. 

Diğer yandan işgal güçlerinin yine dün akşam saatlerinde Cenin’deki mülteci kampından da özgürleştirilmiş eski esirlerden Sind Suteyti’yi gözaltına aldıkları belirtildi. 

İşgal güçleri Kudüs’te de Mescidi Aksa’nın bekçilerinden birini gözaltına aldılar. 

İşgal güçlerinin Mescidi Aksa’nın bekçilerinden Muhammed Es-Sencilavi’nin evine baskın düzenleyip arama yaptıkları sonra kendisini gözaltına alıp götürdükleri haber verildi.