YAHUDİLER 4 Kardeşi Darp Etti

Muhtar Ali Muhammed Muleyhat konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Yahudi yerleşimcilerin oğullarını kendilerine ait arazide hayvanlarını otlatırken darp ettiklerini bildirdi.

Muleyhat, olay yerine gelen işgal güçlerinin saldırganları gözaltına almak yerine oğulları Muhammed, Tayil, Halif ve Ömer’i gözaltına aldığını, Yahudi yerleşimcilerin kavgayı oğullarının başlattığını iddia ettiklerini söyledi.

Oğullarının gözaltına alındıktan sonra nereye götürüldüklerini bilmediklerini belirten Muleyhat, işgal ordusu oğullarını görmelerine izin vermediği için darp sonucu yaralanıp yaralanmadıkları hakkında da bilgileri olmadığını ifade etti.

İşgal güçleri tarafından korunan Yahudi yerleşimcilerin yaklaşık on gün önce de aynı bölgede başka ailelere saldırdıkları kaydedildi.

Batı Yaka’da terör estirmeyi sürdüren Yahudi yerleşimciler, her fırsatta Filistinlilere, evlerine ve işyerlerine saldırıyor, araçlarını ve ekili tarım arazilerini tahrip ediyor.

Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına göz yuman işgal güçleri, yerleşimciler ile Filistinliler arasında çatışma çıkması halinde duruma müdahale ederek Yahudi yerleşimcileri koruyor ve olay yerinden güvenli bir şekilde uzaklaşmalarını sağlıyor.