Şeyh Raid Salah Serbest

Siyonist işgal güçleri, Filistin’in 1948 topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket’in lideri Şeyh Raid Salah’ı dokuz ay işgal zindanlarında tuttuktan sonra serbest bıraktı.

İşgal mahkemesinin verdiği dokuz ay hapis cezasını çekmek üzere Nefha Sahra Cezaevi’ne konulan Şeyh Raid Salah özgürlüğe kavuşmasının ardından yeniden Filistinliler arasında görüldü.

İslami Hareket Başkan Yardımcısı Şeyh Kemal El-Hatib, işgal güçlerinin Şeyh Raid Salah’ı otobüs durağında indirdiğini, işgal yönetiminin hükümet gibi değil çete gibi hareket ettiğini söyledi.

Karşılama komitesinin Şeyh Raid Salah’ın esir tutulduğu Nefha Cezaevi’ne gittiğini fakat cezaevinde olmadığını öğrendiğini belirten El-Hatib, Bi’r Es-Seba’ya giden karşılama ekibinin Şeyh Raid Salah’ı orada da bulamadığını bildirdi.

Şeyh Kemal El-Hatib, cezaevi idaresinin Şeyh Raid Salah’ı 06:30’da serbest bıraktığını, 09:15’te işgal polisinin Şeyh Raid Salah’ı yolda otobüs durağına tek başına bıraktığını, Şeyh Raid Salah’ın oradan otobüse binerek Tel Aviv’e doğru geldiğini öğrendiklerini söyledi.

İşgal yönetiminin bu davranışını sorumsuzluk olarak niteleyen El-Hatib, Şeyh Raid Salah’ın uğrayacağı olası bir saldırıdan işgal yönetiminin sorumlu olacağını ifade etti.