Şeyh Raid Salah: İRADEMİZİ YIKAMAYACAKLAR

1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah, işgalci İsrail istihbaratı aracılığıyla kendisine sunulan “İsrail Başbakanı BinyaminNetanyahu veya İçişleri Bakanı Aryeh Deri ile görüşme” teklifini reddettiğini açıkladı.

Salah, evinin bulunduğu UmmulFahm’da, Batı Şeria’nın kuzeyindeki Askeri Mahkemeler Merkezi’ne geçen Perşembe günü götürülerek istihbarat görevlileri ile görüştürüldüğünü belirtti.

GÖZAT  Şeyh Raid Salah: KUDÜS SİZE SESLENİYOR!

Salah, “Üç saat süren sorgulamanın ardından sunulan Başbakan Netanyahu veya İçişleri Bakanı Deri ile görüşme teklifini reddettim” dedi.

Eğer Mescid-i Aksa meselesini görüşecekseniz, Aksa müzakereyi kabul etmez, Aksa üzerinde müzakere edilemez” dediğini ifade eden Salah, bunun üzerine işgalci İsrail polisinin, “Yasa dışı platform ve derneklere üye olduğu” ve “Şiddete teşvik eden açıklamalar yaptığı” iddiasıyla hakkında yeni bir soruşturma dosyası oluşturarak savcılığa gönderdiğini söyledi.

GÖZAT  Şeyh Raid Salah: İsrail'in Filistin'de Meşruiyeti Yok

Moralimizi Bozamazlar

Salah ayrıca hakkında verilen yurt dışına çıkış ve Kudüs ile Mescid-i Aksa’ya giriş yasağının dün cezaevinde kendisine tebliğ edildiği bilgisini vererek, “Allah cezaevinden çıkmamı nasip etti. İrademizi yıkamayacak, moralimizi bozamayacaklar. Allahuteala’ya kavuşana değin İslami ve ulusal tutumumuz değişmeyecektir” diye konuştu.

1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Salah, 9 yıl önce verdiği bir cuma hutbesinde “şiddete teşvik“ ettiği gerekçesiyle İsrail mahkemesi tarafından 18 Nisan 2016’da 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

GÖZAT  Şeyh Raid Salah: Harem-i Şerif, Tehlike Altında

Geçtiğimiz yılın Mayıs ayından bu yana Bi’ru’s-Seba kentindeki hapishanede tek kişilik hücrede tutulan Salah’ın serbest kaldığı 17 Ocak günü Nakab Çölü’ndeki Nafha Hapishanesi’ne giden sevenleri hayal kırıklığına uğramış ve Salah’ı görememişlerdi.

Siyonist Yerleşim Bölgesinde Bırakıldı

Bir süre sonra tek başına Yafa şehrinde bulunan Hasanbey Camii’ne gelen Şeyh Raid Salah, kendisini serbest bırakmak üzere gelen Rimona Hapishanesine ait bir araca bindirilerek Aşkelon Çıkma Hapishanesi önüne getirildiğini ancak, sonradan karar değiştiren işgal güçlerinin kendisini bir Yahudi yerleşim birimi olan Kiryat Malahi’de cadde ortasında bırakarak gittiğini söylemişti.