Şeyh İkrime Sabri: Mescidi Aksa’da EZAN SUSMAYACAK!

Kudüs Yüce İslam Teşilatı Başkanı Şeyh İkrime Sabri, El-Ahd Haber Sitesine verdiği röportajda şunları söyledi:

“Biz ezan sesisin yayınlanmasını yasaklayan baskıcı ve ırkçı yasaya bağlı kalmayacağız.

Bu tip işgalci eylemler, Siyonist Rejimin Müslümanların meselelerine ve dini ritüellerine açık bir şekilde müdahalede bulunduğunu göstermektedir ve bunun hiçbir meşruiyeti yoktur.

Ezan İslam’ın bir ritüelidir ve hiç kimsenin, hiçbir bahaneyle ona saldırmaya hakkı yoktur.

Siyonist Rejim kabinesinin bu konuda yaptığı şey, bütün sınırları aşmaktır. Bu karardan doğacak bütün krizlerin sorumlusu Tel Aviv yetkilileridir.

Bizim İslami bir teşkilat olarak, uluslararası hukukta en basit ibadet özgürlüğü ilkeleriyle çelişen bu yasayı resmi olarak tanımayacağımız herkes tarafından bilinmektedir.”

Şeyh Hatip, “Filistinliler bu eylemle mücadele etmek için neler yapmalıdır?” sorusu üzerine şunları söyledi:

“Akıllı olmalı ve bu kararın uygulanması konusunda herhangi bir girişime karşı dikkatli olmalıyız. Biz meşru haklarımızı, kutsallarımızı ve inançlarımızı savunma konusunda asla tereddüt etmeyiz.”

Şeyh Hatip, Arap ve İslam ülkelerinin Kudüs ve Mescid-i Aksan’nın başına gelenler karşısındaki tepkisi hakkında şunları söyledi:

“Bizim bu konudaki duruşumuz açık ve sabittir. Eğer Arap ülkeleri gaflet uykusundan uyanmak isterlerse, bu konuya müdahale etmelidir ama biz onlara dayanmıyor ve güvenmiyoruz.”

Siyonist Rejim Yasama Komisyonu Bakanlar Komitesi pazar günü, camilerden hoparlörle ezan okunmasının yasaklanmasını öngören yasa tasarısını onayladı.

Siyonist Rejim Bakanlar Komitesi bu kararı bazı değişikliklerden sonra onayladı. Bu değişiklikler, ezanın akşam saat 11‘den sabah saat 7’ye kadar ‘Kudüs’te hoparlörlerden yayınlanmasının yasaklanmasını kapsıyordu.

Bu yasanın incelenmesi daha önce de İsrail Meclisinde (Knesset) defalarca askıya alınmıştı.

İsrail’in bu ırkçı yasası, Filistinli grupların, Direnişin ve çeşitli ülkelerdeki Müslümanların öfkelenmesine neden oldu.