Şehit Kassam Komutanı Törenle Toprağa Verildi

El-Kassam Tugayları’nın saha komutanlarından 37 yaşındaki El-Guga, Cumartesi günü Gazze Şeridi’nin kuzeyinde olası bir savaşa hazırlık çalışmaları sırasında kazayla meydana gelen patlamada ağır yaralanmış ve dün şehit olmuştu.

Cenaze kortejinin ön saflarında İzzeddin El-Kassam Tugayları mücahitlerinin yer aldığı ve kortejin Gazze kentinin batısındaki Şehid Ahmed Yasin Camii’nden yola çıktığı, şehit El-Guga’nın Şeyh Rıdvan Mezarlığı’nda toprağa verildiği ifade edildi.

Gazze kentinin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı sakinlerinden olan Muhammed Velid El-Guga, dün ikindi saatlerinde şehit oldu.

İzzeddin El-Kassam Tugayları, yayınladığı bildiride, mücahitlerin durup dinlenmeden meşakkatli cihat yolunda yürümeyi sürdürdüklerini, sükûnet halinde savaşa hazırlık yaptıklarını ve bu hazırlıkların meyvelerinin savaş sırasında görüldüğünü belirtti.

Filistinli direniş gruplarının işgal ordusuyla yaşanacak olası bir savaşa hazırlık faaliyetleri sırasında daha önce de Gazze Şeridi’nde birçok mücahit şehit oldu.