Sahabe Vakfını Kiliseye Bağışlayan Mahmud Abbas’a Dava

Sahabi Temim Ed-Dari vakfı yetkililerinden Ruhi Yakub Ebu Ermile ile arazi sahipleri Mahmut Abbas’ın hakkı olmayan bir kararla araziyi Rus Kilisesine bağışlamasıyla ilgili şikâyet dilekçesini Ramallah şehrindeki Yolsuzlukla Mücadele Heyeti Başkanı Refik En-Netişe’ye elden verdiklerini söylediler.

Ebu Ermile yaptığı açıklamada, Mahmud Abbas’ın İslami vakfa ait bir arazinin kilise adına kaydedilemeyeceğine hüküm veren Filistin Yüksek Mahkemesinin kararına da muhalefet ettiğini dile getirdi.

GÖZAT  Filistinliler Mahmud Abbas'ı İstemiyor

Ebu Ermile, Mahmud Abbas’ın 72 dönümlük vakıf arazini kasıtlı olarak kilise adına kaydettiğini hatırlatarak, bu toprakların kiliseye verilmesine karşı El-Halil halkından 60 bin kişinin attığı imzaları da görmezden geldiğini belirterek, “Temim ailesiyle El-Halil halkının 130 yıldır koruma altına aldıkları Rus Kilisesiyle bir sorunları yok. Sorun, vakıf malının kilise adına kaydedilmesiyle başladı” dedi.

Mahmud Abbas’ın İslami vakıf malı olan bir arazinin Rus Kilisesi adına kaydedilmesini onaylaması başta El-Halil olmak üzere bütün Filistin’de tepkilere neden oldu.