ŞABAK Başkanı ve YAHUDİ Yerleşimciler Mescidi Aksa’da

49 Yahudi yerleşimcinin küçük gruplar halinde El-Mağaribe Kapısı’ndan Mescid-i Aksa’ya girdiğini ve işgal polisinin Mescid-i Aksa’nın kapılarında yoğun güvenlik önlemleri aldığı belirtildi.

Yerel kaynaklar ayrıca işgal rejimi iç istihbarat teşkilatı “Şabak” eski başkanı Ami Ayalon’un 32 Yahudi öğrenciyle birlikte Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediğini ve öğrencilere İsrail için sözde heykelin önemini anlattığını bildirdi.

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölme planları yapan işgal yönetimi, oldubitti yaparak bu planlarını hayata geçirebileceği zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

İşgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa’ya giren Yahudi yerleşimciler, bir süre avluda dolaştıktan sonra Es-Silsile Kapısı’ndan çıkıyor.

İşgal polisi Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesine öğleden önce ve sonra olmak üzere iki ayrı zaman diliminde izin verirken, Yahudi yerleşimciler baskınlar için daha çok cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.