Rusya-Ukrayna Savaşı, Filistin’i Gündemden Düşürme Yolu Oldu

Dünya halklarını yapay gündemler ile meşgul etme Emperyalist-Siyonist düzenin yöntemlerinden biri. Nitekim Covid-19 ile yaşananlar da bu sürecin bir uzantısı olarak hayatımızda yer aldı.

Son olarak da Batı-Avrupa’nın kışkırtması ile hareket eden Ukrayna’nın Rusya’ya bahane vermesi ve Rusya’nın Ukrayna topraklarını fiilen işgal etmesi de bu yönteme bir malzeme oldu.

Zira neredeyse bütün medya, her fırsatta Filistin’i unutturma ve özellikle Ortadoğu olmak üzere tüm dünyanın başına bela olan İsrail işgalini gündemden düşürme gayretinden asla taviz vermiyor.

Son olarak da Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta faaliyet yürüten Zeytune Araştırma ve Danışma Merkezi, “Ukrayna Krizinin Filistin Davasına Etkileri ve Mevcut Durum Karşısında Tavır Seçenekleri” başlıklı değerlendirme raporunda da bu duruma ilişkin çeşitli değerlendirmelerde bulunuldu. 

Araştırmacı Husam Şakir tarafından hazırlanan değerlendirmede, 24 Şubat’ta patlak veren Ukrayna savaşının dikkatleri üzerine çekmesi sebebiyle dünyadaki diğer meselelerin ve bu arada Filistin meselesinin de büyük ölçüde gölgede kaldığı vurgulandı.

Bu ortamda Filistin halkının yeni bir kitlesel hareket başlatmasının ve Filistin direnişiyle işgal ordusu arasında bir savaş çıkmasının da Ukrayna savaşı ve işgali ile meşgul olan ABD ve müttefiklerini zor durumda bırakabileceğine, zira onların bu dönemde buradaki savaşı körüklemekle meşgul olduklarına işaret edildi.

Şakir değerlendirmesinde, Filistin’in işgali karşısında yaptırım silahını hiçbir zaman kullanmayan Batının, Rusya karşısında bu silahını kullanırken kendi içinde çelişkiye düştüğüne dikkat çekti.