Ramallah’ta İşgalci İsrail Güçleri İle Çatışma Yaşandı

Ramallah’taki Celezun mülteci kampında ve Ras Kerker beldesinde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışma meydana geldi. Bu arada Nablus’ta da bir özel işgal gücünün Filistinli bir genci kaçırdığı haber verildi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre beyaz renkli bir jeepin içindeki bir özel ekip, Nablus’un Tel kasabası yakınındaki kavşak yolu üzerinde Filistinli bazı gençleri takibe aldı. Sonra Taha En-Na’na’ isimli bir genci kaçırdı. 

Ramallah’ta da işgal güçleri şehrin batısındaki Ras Kerker beldesine baskın düzenledi. 

Baskın üzerine çıkan çatışmalarda işgal güçlerinin Filistinlilerin üzerine yoğun bir şekilde ses ve gaz bombası attıkları belirtildi. 

Yahudi yerleşimcilerin bu beldenin arazilerine el koymak istemesi sebebiyle işgal güçleri ve onların himayesindeki yahudi yerleşimci çeteleri Ras Kerker beldesine sık sık baskınlar ve saldırılar düzenliyor. 

Dün akşam Ras Kerker’e baskın düzenlendiği sıralarda işgal güçlerinden bir birliğin de Ramallah şehrinin kuzeyindeki Celezun mülteci kampına baskın düzenlediği ve çıkan çatışmalarda bir işgalci askerin yaralandığı haber verildi. 

Evvelki gün Kudüs’te Abdurrahman Kasım’ın şehit edilmesine tepki gösteren Filistinli gençlerden bazılarının Beit İl yahudi yerleşim merkezine doğru gitmesi üzerine işgal güçleri mülteci kampının doğu kısmını kuşatmaya aldı. Gençler de bu işgalci askerleri taşladılar. İşgalci askerler de gençlerin üzerine gaz bombaları attı ve onları ele geçirmek için üzerlerine saldırdılar. Ancak gençler yollara kütleler koyarak ve lastikler yakarak ilerlemelerini engellediler.