RAİD SALAH’ın Ev Hapsi Adresi Değişti…

Hayfa’daki Sulh Mahkemesi’nin, Kefer Kana’da ev hapsinde tutulan Şeyh Raid Salah’ın kendi evinin bulunduğu Ummu’l-Fahm’a nakledilmesi ve burada ev hapsine tabi tutulması talebini kabul etmesi üzerine öğleden sonra Ummu’l-Fahm’a geçmesine izin verildi.

Filistin’in 1948’de işgal edilmiş bölgesindeki İslâmî Hareket’in lideri olan Şeyh Raid Salah yıllar süren hapis cezalarından sonra altı aydan beridir Kefer Kana’da ev hapsinde tutuluyordu.

Cezaevlerinin elektronik takip işlerinden sorumlu şahıs Raid Salah’ın Ummu’l-Fahm’daki evinin ev hapsine ve elektronik takibe uygun olup olmadığını tetkik etmek için geçtiğimiz Perşembe günü bu evi ziyaret etmişti.

Raid Salah’ın savunma ekibinde yer alan Av. Halid Zebarika, mahkemenin Şeyh Raid Salah’a uygulanan şartların aynen devam etmesi üzere Ummu’l-Fahm’daki evine nakledilmesini kabul ettiğini dile getirdi.

Uygulanan şartlar arasında basın yayın organlarına çıkmaması, namaz kılmak için evine yakın camiye gitmemesi ve kalabalıkla birlikte bulunmaması gibi şartlar da yer alıyor.

Avukat mahkemeden, namazlarını özellikle de Cuma namazını kılmak için yakın camiye gitmesine izin verilmesini talep ettiklerini ancak mahkemenin bu taleplerini reddettiğini söyledi. Av. Zebarika “Bu zalim ve hukuka aykırı şartların uygulanmasının gerekçesinin ne olduğunu ise bilmiyoruz” dedi.