PİZZA HUT Özür Diledi: “Derin Pişmanlık Duyuyoruz”

Pizza Hut’ın işgal rejimindeki şubesinin, açlık grevindeki Filistinli esirlerden Mervan El-Bergusi’nin gizlice yemek yediği öne sürülen bir fotoğrafını Facebook sayfasında yayınlaması ve bu fotoğrafın altına “El-Bergusi eğer açlık grevini bozacaksan neden pizzayı denemiyorsun” yazması büyük tepki toplamıştı.

GÖZAT  PİZZA HUT Açlık Grevindeki Esirlerle DALGA GEÇTİ

Filistinli aktivistler ve Filistin davasını destekleyenler, Pizza Hut’ın bu paylaşımının 17 Nisan’dan bu yana işgal rejimi zindanlarında açlık grevi eylemini sürdüren Filistinli esirlere hakaret olduğunu belirtmişti.

Sosyal medya üzerinden başta Ramallah’taki şubesi olmak üzere Pizza Hut’ın tüm dünyada boykot edilmesine yönelik çağrılar üzerine şirket söz konusu paylaşım için özür diledi.

GÖZAT  İsrail'i Boykot Edenler İŞGAL TOPRAKLARINA ALINMIYOR

Şirketin uluslararası Facebook sayfasındaki açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Pizza Hut’ın İsrail şubesi Facebook sayfasındaki paylaşımın neden olduğu hakaret için özür dileriz. Bu tamamen uygunsuz bir paylaşımdır ve markamızın değerlerini yansıtmamaktadır. Söz konusu ülkedeki imtiyaz sahibi bu paylaşımı sayfasından hemen kaldırmış ve şirketimiz bu imtiyaz sahibi ile olan ilişkisini sonlandırmıştır. Bu paylaşımın yol açtığı incitme için derin pişmanlık duyuyoruz.”