ÖSO-SMO Komutanı: İsrail’in Yardımıyla İran’ı…

Siyonist İsrail’in Kan News televizyonu, çarpıcı bir röportaj yayımladı. Röportajda Suriye yönetimine karşı savaşan üst düzey bir komutanın ABD ve İsrail ile ilgili tarihi itirafları yer aldı.

Suriye’de daha önce Suriye Ordusu Kimya Dairesi Başkanlığı görevini yürüten ve iç savaşın patlak vermesinin ardından ordudan ayrılarak Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO şimdiki adı ile Suriye Milli Ordusu – SMO) katılan ve önde gelen komutanlarından biri olan General Adnan Silo, Siyonist İsrail’in Kan News televizyonuna konuştu.

Silo, “Esad’a güvenmek stratejik bir hatadır. İran’ı Suriye’den çıkarmanın tek yolu muhaliflerini silahlandırmaktır” diyerek siyonist rejimden yardım istedi.

“Suriye’deki devrimin başlangıcından bu yana İsrail bize çok iyi davrandı ve biz de sizi sevdik” ifadelerini dile getiren Silo, sözlerinin devamında “Size yozlaşmış Esad ailesinden daha iyi davrandık. Biz, size Esad ailesinden daha faydalıyız. Tek bir mezhepten değil, tüm mezheplerden farklı bir demokratik devlet istiyoruz.” dedi.

Adnan Silo, bunca yıldan sonra neden bir İsrail medya kuruluşuyla konuşmaya karar verdiğini şöyle açıkladı:

“Geçmişteki girişimler başarısız olmasına rağmen son kez, İsrail’in, Esad’a karşı harekete geçmesini istiyorum. Bu yüzden sizinle konuşmayı kabul ettim. Bizi silahlandırın ve Suriye’yi kurtarmak için bizimle birlikte savaşın. İsrail-Amerikan yardımıyla Esad’ı, İran ve Rusya’yı devirmeyi başaracağız.”

Haberin Kaynağı: