OCHA: İsrail’in Filistin Baskısı Arttı

OCHA yayınladığı raporda, 6 Aralık’ta Amerika Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü işgal rejiminin başkenti kabul ettiklerini ilan etmesi üzerine başlayan gösterilerin geçen süre içinde de devam ettiğini belirterek, o tarihten şimdiye kadar 14 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve 4 bin 549 Filistinlinin ise yaralandığını ifade etti.

Raporda Trump’ın kararından sonra başlayan olaylarda yaralananların 2017 yılı içinde meydana gelen olaylarda yaralananların %57’sini oluşturduğunu kaydetti.

Raporda verilen bilgiye göre, raporun hazırlandığı süre içinde Gazze halkının sınırda yaptığı gösterilere sert bir şekilde müdahale eden ve müdahalede gerçek mermi, plastik mermi, göz yaşartıcı bomba ve ses bombası kullanan işgal güçleri üç sivili öldürdü,  280 kişiyi de yaraladı.

Raporda verilen rakamlara göre, işgal güçleri bu süre içinde Batı Yaka’da 170 kez baskın ve aramalar yaptı. Bu baskınlarda 18’i çocuk 214 kişiyi tutukladı.

Yine aynı süre içinde, Gazze’den atılan füzeleri bahane eden işgal güçleri Gazze’de direnişe ait birkaç noktaya hava saldırısı düzenlerken, Gazzeli balıkçı ve çiftçilere de 22 ayrı olayda ateş açtı.