SİYONİST Netanyahu, ARAP Rejimlerine Niçin Gidiyor?

Siyonist rejimin mevcut başbakanı gelecek hükümette de koltuğunu koruyabilmek adına 9 Nisan’da yapılacak erken seçim öncesi Arap ülkelerinden birine ziyaret düzenlemeyi düşünüyor. 

Maariv gazetesinin haberine göre Binyamin Netanyahu konu ile ilgili olarak Mair Ben Şabat başkanlığındaki iç güvenlik şurasını Müslüman Arap devletlerle irtibat sorumlusu olarak görevlendirdi.

Böylelikle söz konusu ülke ziyaretlerinden faydalanarak Likud Partisi seçim propagandalarında rakiplerine karşı fark atmayı hedefliyor.

Maariv gazetesi yazarlarından Yossi Melman konuyla ilgili olarak şöyle yazdı: Netanyahu söz konusu ziyareti Sudan ya da Fas’a gerçekleştirmeyi planlıyor ve bununla da Siyonist yerleşimcilerin oylarını toplamayı amaçlıyor.

Yazının devamında şunlar yer aldı: Suudi Arabistan ve Umman, Hindistan Havayolu Şirketine ait uçaklara, işgal edilmiş Filistin topraklarına (İsrail’e) giriş yapabilmeleri için ülkelerinin hava sahasını kullanma izni verdi. 

Öte yandan Netanyahu kabinesinden yetkililer Mali ile temasa geçerek bu ülkeyi İsrail ile diplomatik ilişkiler kurması için ikna etmeye çalışıyorlar.

Melman ayrıca şunları da hatırlattı: Yukarıda adı geçen ülkeler geçmişte Siyonist rejim ile  diplomatik ilişki kurmak için Filistin sorununun halledilmesini şart koşuyorlardı. Oysa şu an Tel-Aviv’in girişimlerini dikkate almaksızın Siyonist rejim ile diplomatik ilişkiler kurmaya hazırlar. Dolayısıyla Netanyahu konu ile ilgili özel bir çaba sarf ediyor.