Mücahitlerin Yolunu Kesen Her Adım İsrail’e Hizmet Ediyor

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri, mücahitlerin yollarını kesenlerin işgalcilere hizmet ettiklerini dile getirdi.

Lübnan’daki Burc Eş-Şimali mülteci kampında Fetih örgütüne bağlı Ulusal Güvenlik Güçleri tarafından şehit edilenlerin ailelerinin ziyareti esnasında açıklama yapan El-Aruri, Hamas’ın bir mücahit hareketi olarak, üzerinde ittifak sağlanmış olan siyaset çerçevesinde liderliğinden çıkan kararlara bağlı olduğunu, bu siyasette şehitlerin kanlarının, fedakarlıkların ve yaralanmaların zayi edilmeyeceğini ifade etti.

Aruri açıklamasında; “Hiç kimse bu harekete saldırı düzenleyip sonra da hiçbir şey olmamış gibi kenara çekilemez. Her şeyin bir zaman ve yolu var. Arkasında birtakım talepler olan hak kaybolmayacaktır. Hiçbir şey de bizi cihad ve direniş yolumuzdan saptıramayacaktır.” ifadelerine yer verdi.

“Gevşemeyiz, üzülmeyiz ve hiç kimse bizi korkutamaz” diyen El-Aruri, hareketlerinden birçok kişinin şehit edildiğini ancak bunların kendilerinin direniş yolunda ilerleme konusundaki kararlılıklarını artırdığını vurguladı.