Direniş, Savaşın 108. Gününde İsrail’e Darbeler İndirdi

Hamas’ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları başta olmak üzere Gazze’deki muhtelif direniş hareketleri Aksa Tufanı’nın 108’inci gününde de Gazze bölgesinde karadan saldırılar düzenleyen işgal güçlerine ağır darbeler vurmaya devam ediyor. 

Kassam Tugayları Gazze Şeridi’nin güney kesiminde yer alan Han Yunus şehrinin batısında işgal güçlerine ait bir adet D9 tipi buldozeri tandom füzesiyle vurdu. 

Kassam Tugayları yine Han Yunus’ın batısında bir işgal tankını El-Yasin 105 füzesiyle vurdu ve tankın alev aldığı görüldü. 

Kassam Tugayları’nın aynı bölgede işgal güçlerinin bir adet merkava tipi tanklarına da El-Yasin 105 füzesiyle saldırı düzenledikleri haber verildi. 

Kassam Tugayları’nın bölgede siyonist işgal güçlerinden bir piyade grubunu anti personel füzesiyle hedef aldığı ve bazılarını öldürdüğü bazılarını da yaraladığı haber verildi. 

İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları’nın da Kassam Tugayları’yla ortak bir eyleminde Cibaliya’nın doğusunda işgalcilerin destek güçlerine havan toplarıyla saldırı düzenledikleri haber verildi. 

Kudüs Tugayları ayrıca Han Yunus şehri çevresinde işgal güçleriyle şiddetli çatışmalara girdiklerini açıkladılar. Bazı çatışmaların görüntülerini de yayınladılar.

Kudüs Tugayları, Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki El-Meğazi Mülteci Kampı’nın doğusunda siyonist düşmanın bir askeri birliğini Bedr-1 füzesiyle hedef aldığını, Gazze şehrinin Zeytun Mahallesi’nin doğusunda toplanan bir birliğe de havan toplarıyla ve Han Yunus şehrinin ortasında bir askeri araca RPG füzesiyle saldırı düzenlediğini açıkladı.