Mücahidler İşgalcilerin 8 Askeri Aracını Daha İmha Etti

Hamas’ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları’na mensup mücahitler, Gazze sınırlarını aşarak karadan saldırı gerçekleştiren işgal güçlerine karşı kararlı mücadelelerini sürdürüyorlar. Devam eden çatışmalarda işgalcilerin birçok tankının ve muhtelif askeri araçlarının imha edildiği, direnişçilerin birçok yerde işgalcilerin araçlarını sıfır noktadan hedef alarak tahrip ettikleri bildirildi. 

Kassam Tugayları siyonist işgal güçlerine ait bir tankı Gazze şehrinin güneybatısında El-Yasin 105 füzesiyle imha ettiğini açıkladı. 

Kassam Tugayları Gazze şehrinin kuzeybatı açısında da işgalcilere ait 4 askeri aracı El-Yasin 105 füzesiyle vurduğunu bildirdi. 

Gazze şehrinin batısında ise işgalcilerin iki tanklarının El-Yasin 105 ve Tandom füzeleriyle vurulduğu belirtildi. 

İşgalci siyonistlerin “kavrulmuş toprak politikası” uygulayarak hareket eden her şeye ateş ettikleri bölgelerde direnişçiler işgal güçlerinin karşısına çıkarak onlarla sıfır noktadan çatışmalara giriyorlar. 

İşgal ordusu son çatışmalarda bir eriyle bir subayının daha öldürüldüğünü bazı askerlerinin de yaralandığını, böylece işgal güçlerinin kara operasyonlarını başlattıkları tarihten bu yana öldürülen askerlerinin sayısının 50’ye çıktığını itiraf etti. Ancak bağımsız gözlemcilerin ve direniş kaynaklarının tespitlerine göre gerçek kayıplarının bunun 10 katından daha fazla olduğu tahmin ediliyor. 

Kassam Tugayları’nın resmi sözcüsü Ebu Ubeyde bundan önce yaptığı son açıklamada işgalcilerin kara operasyonlarını başlatmalarından sonra 160 tank veya askeri araçlarının kısmen ya da tamamen imha edildiğini duyurmuştu.