MOSSAD’ın Kuzey Irak’taki Üssü İHA’larla Vuruldu

Yerel kaynaklar, cumartesi gecesi Erbil havalimanına yapılan saldırıyla ilgili daha fazla ayrıntı vererek Mossad karargahının hedef alındığını duyurdu.

El-Meyadin Haber kanalına bilgi veren kaynaklar, cumartesi gecesi Erbil havaalanına düzenlenen saldırıyla ilgili daha fazla ayrıntı verdi.

Bu kaynaklar, Irak’ın kuzeyindeki Erbil’de ABD üssüne insansız hava aracıyla yapılan saldırıya değinerek, bu saldırının hedefinin siyonist Mossad casus merkezi olduğunu söyledi.

Kaynaklar el-Meyadin’e şu açıklamalarda bulundu: ‘Irak’ın Kürdistan bölgesindeki Erbil Havalimanı’nın kuzeyindeki hedeflenen yer Mossad’a bağlı bir karargahtı. Hedeflenen bu karargâh, Katyuşa insansız hava araçları ve füzeleri tarafından hedef alınan Mossad casusluk üssüdür.

Bu arada ABD Koalisyon Sözcüsü Wayne Marotto, cumartesi gecesi Erbil’deki ABD üssünün iki insansız hava arıcıyla saldırıya uğradığını doğruladı.

Açıklamada, saldırıda can kaybının olmadığı belirtildi.

Irak Kürdistan Terörle Mücadele Örgütü Pazar günü yaptığı açıklamada, çok sayıda intihar İHA’sının Erbil’deki ABD üssünü hedef aldığını söyledi.