MOSSAD Eski Şefi: Suriye Bizimle Barışsaydı Bunlar Yaşanmazdı

Times Of Israel gazetesinin düzenlediği bir oturumda konuşan Mossad eski şefi Efrahim Halevy, İsrail yönetiminin İran’ın nükleer programını engellemeye ve diğer hedeflerine yönelik olarak Rusya ile temas kurması gerektiğini belirterek, bu konuda ABD ile yapılan işbirliğinin başarılı bir sonuç vermeyeceğini ifade etti. İran’ın zor kullanarak alt edilemeyeceğini belirten Halevy, İran için “dayanıklı düşman” sözlerini sarf etti.

GÖZAT  Siyonist İsrail: Suriye İçin Elimiz-Kolumuz Bağlı Durmadık

Siyonist Halevy, Netanyahu’nun Trump ile görüşmesinde sergilediği tutumu eleştirerek “Eğer sen İsrail’in başbakanıysan ve İran’ın faaliyetlerini kontrol altında tutmak istiyorsan Washington’da ne işin var? Washington’a gidip en büyük probleminin, İran, İran, İran olduğunu söylersen Moskova’ya gittiğinde ne diyeceksin?”

GÖZAT  Siyonist Netanyahu Suriye'nin Parçalanacağını İddia Etti

“Düşmanla diyalog kanallarının olması önemlidir. Bunu başarmak zorundasınız. Ama bizim henüz böyle bir imkanımız yok” diyen Halevy, “Hamas ile konuşmak zorundayız. Halid Meşal ile konuşmak zorundayız. Onunla herkes konuşuyor. İnsanlarla konuşmak kime ne kaybettirir ki?” ifadelerini kullandı.

GÖZAT  Netanyahu: Trump'ın İran Tavrından Dolayı Minnettarım

Mossad eski şefi Efraim Halevy, konuşmasının devamında Suriye meselesine değinerek İsrail’in 2010 yılına kadar sürekli olarak Suriye ile barış ihtimalini kovaladığını belirtti. Altı ayrı İsrail başbakanın Suriye ile barış girişiminde bulunduğunu belirten Halevy, Benyamin Netanyahu’nun iki sefer böylesi bir girişime kalkıştığını fakat Beşar Esad’ın Taberiye gölünün batısındaki Golan topraklarında İsrail’in işgalci olduğu konusundaki ısrarını devam ettirmesi üzerine bunun da gerçekleşmediğini belirtti.

GÖZAT  Netanyahu: İran'a Karşı, İsrail-Amerika-İngiltere Cephesi Oluşturulmalı

Mossad’ın Suriye ile barış arayışları sürecine dahil edilmesi durumunda bu sorunu çözebileceğini iddia eden Halevy, ilginç bir itirafta da bulunarak “Eğer anlaşma gerçekleşseydi bugün üç milyon İsrailli Şam’da Humus yiyor olacaktı ve Suriye son yıllarda yaşadığı krizi yaşamayacaktı. Tarih bambaşka yazılacaktı” ifadelerini kullandı.

GÖZAT  İsrail: Suriye Konusunda TÜRKİYE İLE HEMFİKİRİZ!

Netanyahu hükümetinin sürdürdüğü gerilim ve çatışma siyasetinin uzun vadede İsrail’in çıkarına olmayacağını dile getiren Halevy, “günlük siyaseti gerilimli söylemlerle idare edebilirsiniz ama bütün stratejinizi böylesi bir siyaset üzere kurgularsanız hiçbir şey elde edemezsiniz ve büyük riskleri de üstlenmek zorunda kalırsınız’ dedi.