MISIR’ın Gözaltına Aldığı Gazzeli Balıkçılar Serbest

Mısır güvenlik güçleri, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Rafah kenti açıklarında avlanırlarken gözaltına aldığı Filistinli dört balıkçıyı dün akşam serbest bıraktı.

Serbest bırakılan Filistinli balıkçıların Rafah Kapısı’nda Filistin İçişleri Bakanlığı yetkililerine teslim edildikleri bildirildi.

Mısır’da bir süre gözaltında tutulduktan sonra Gazze Şeridi’ne dönen dört balıkçının sağlık kontrolü için hastaneye götürüldükleri kaydedildi.

Mısır Deniz Kuvvetleri 2 Nisan Salı günü Gazze Şeridi’nin güneyindeki Rafah kenti açıklarında Gazze Şeridi-Mısır deniz sınırının 250 metre yakınında Filistinli dört balıkçıyı gözaltına aldı. 

Mısır güvenlik güçlerinin açtığı ateşle balıkçılardan birinin yaralandığı ifade edildi.

Filistinli Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayyaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Mısır ordusuna ait bir hücumbotun Rafah kenti açıklarında avlanan iki balıkçı teknesinin önünü kestiğini ve teknelerde bulunan dört balıkçının gözaltına alındığını bildirdi.

Ayyaş, teknelerden birinde balıkçı Suheyb Ebu Silmiyye’nin, diğerinde de Musab Gannen, Rafet Gannen ve Halid Gannen isimli balıkçıların olduğunu söyledi.

Ayyaş ayrıca Mısır ordusunun Filistinli balıkçıları gözaltına alma sebebinin henüz bilinmediğini ifade etti. Mısır yönetiminden ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Mısır donanması son yıllarda Gazze Şeridi-Mısır deniz sınırı yakınlarında avlanan çok sayıda Filistinli balıkçıyı gözaltına aldı.