Mescidi Aksa Hatibi: Kudüs İSLAM TOPRAĞIDIR!

İşgal güçlerinin sabah saatlerinden itibaren girişleri tuttuklarını belirterek, camiye gelenlerin kimliklerini kontrol edip üst araması yaptıklarını ifade edili.

Cuma hutbesini veren Mescidi Aksa hatibi Şeyh Muhammed Selim, işgal rejiminin Filistinlilere karşı baskılarını sürdürdüğü bu süreçte Filistin evinin içini düzenlemeye davet etti.

GÖZAT  Karikatür: Mescidi Aksa BÜTÜN MÜSLÜMANLARIN Omzundadır

Şeyh Selim verdiği hutbede, işgal rejiminden büyük baskı ve zulüm gören Filistin evinin siyasi, sosyal ve eğitim açısından düzenlenme ihtiyacı hissettiğini belirterek, birlik olmanın, tarihi ve dini ilkelere yapışmanın önemli olduğunu söyledi.

Kudüs’ün İslam toprağı olduğunu, Mescidi Aksa’da da sadece Müslümanların hakkı olduğunu hatırlatan Şeyh Selim, Allah’ın Kur’an’da buraya mescit ismini verdiğini ve bu topraklarda hiçbir Yahudi olmazken buranın Müslümanlar için mescit olarak inşa edilmesini emrettiğini ifade etti.

GÖZAT  Şeyh Raid Salah: Mescidi Aksa, Pazarlık ve Görüşmelerin Ötesindedir!

Şeyh Selim, Mescidi Aksa ve Kudüs’ün dini ve tarihi ilkelerden olduğunu, bu ilkelere zarar verilmesine asla izin vermeyeceklerini hatırlattı.

İşgal rejiminin ezanı yasaklamasına da değinen Şeyh Selim “Ezan İslam şiarlarından ve dinin farzlarından biridir. Müslümanların Allah’a ibadet için bunu izhar etmeleri, okumaları ve diri tutmaları gerekir. Ezan sadece şeytanları rahatsız eder ve korkutur. Mümini ise ne rahatsız eder ne de korkutur.

GÖZAT  Şeyh Raid Salah: Mescidi Aksa Müslümanlarındır, Pazarlık Konusu Olamaz!

Müslümanları sadece dalalet, batıl, kötülük ve şer rahatsız eder. Bunların yok olmasını hep umut ederler” dedi.

İşgalcinin Mescidi Aksa işlerine karşımasını reddettiklerini belirten Aksa hatibi, işgalcinin günlük baskılarına razı olmadıklarını söyledi.