MEŞAL: Yüzyılın Anlaşması, ABD’nin Boşuna Planı

Filistin İslami direniş hareketi Hamas’ın siyasi büro eski Başkanı Halid Meş’al, Amerikalıların Filistin milletinin haklarını yok saymayı amaçlayan Yüzyılın anlaşması adlı şom planlarının başladığı konusunda uyarıda bulundu.

İstanbul’da Asya Afrika kalkınma ve işbirliği zirvesinde konuşan Halid Meş’al, Amerika ve siyonist rejim İsrail Filistin’in iç ve dış gelişmelerini fırsat bilerek Yüzyılın anlaşmasını pratikte başlattıklarını belirtti.

Amerika Başkanı Trump’ın ileri sürdüğü Yüzyılın anlaşması adlı şom plana göre Kudüs korsan İsrail’e veriliyor, Filistinli mülteciler bir daha Filistin’e geri dönemiyor ve Filistin devleti sadece Batı şeria ve Gazze şeridinde geriye kalan bölgeleri kapsayacak şekilde kuruluyor.

Hamas siyasi büro eski Başkanı Halid Meş’al İsrail’de yeni kabine Benyamin Netanyahu başkanlığında kurulmasına işaret ederek, bu kabine kurulur kurulmaz, Yüzyılın anlaşması planı resmen görücüye çıkacağını kaydetti.

Kudüs’ün siyonist rejim İsrail’in başkenti ilan edilmesi ve ABD’nin Tel aviv büyükelçiliği de Kudüs’e taşınması, Yüzyılın anlaşması adlı planın bir parçası olduğunu belirten Meş’al, Washington yönetimi bu anlaşmayı uygulayabilmek için Filistinli mültecilere yardım eden ve iş bulan UNRWA ajansını hedef aldığını ve ardından siyonist rejimin Suriye’ye ait olan işgal altındaki Golan tepeleri üzerindeki illegal hakimiyetini tanıdığını ifade etti.

Filistinlilerin ikiye bölünmesi ve Arap rejimlerin kendi aralarındaki anlaşmazlıklar ve siyonist rejimle ilişkilerini normalleştirmeleri gibi konulara temas eden Hamas siyasi büro eski Başkanı Halid Meş’al, Amerika ve siyonist rejim bu tür durumlardan Yüzyılın anlaşması adlı kumpaslarını hayata geçirmek için birer fırsat olarak yararlandıklarını beyan etti.