Meşal: Müslüman Ülkeler, Aksa Ordusu Kurmalı

Hamas Hareketi’nin Yurtdışı Sorumlusu Halid Meşal, İslam ümmeti tarafından işgal rejimi İsrail ile mücadele için “Aksa Ordusu”nun kurulması çağrısında bulundu.

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ın Yurtdışı Başkanı Halid Meşal bugün Kudüs ve Filistin’e Destek Uluslararası Koalisyon Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Siyonist düşmanın stratejisinin Filistin topraklarının tamamını domine etmek olduğunu, bu rejimin Mescid-i Aksa’da mücadeleyi sonlandırmak için her türlü yönteme başvurmakta olduğunu vurguladı.

Meşal, Filistin halkının Siyonist işgalcilerin saldırıları karşısında cesurca direnerek, bu caminin sadece Müslümanlara ait olduğunu ve Yahudiler’in burada hiçbir hakkı olmadığı ve olmayacağını kanıtladıklarını kaydetti.

Meşal ayrıca, İslam ümmeti tarafından işgal rejimi İsrail ile mücadele için “Aksa Ordusu”nun kurulması çağrısında bulundu.

İşgal rejimi askerleri her gün çeşitli bahanelerle, mazlum Filistin vatandaşlarına saldırıp, onları şehit edip, yaralıyor veya gözaltına alıyor, Filistinliler ise bu cinayetler karşılık olarak feda eylemleri gerçekleştiriyor.