Mahmud Abbas’tan TRUMP’a Filistin İŞGAL İKRAMI

Haberde, Abbas’ın Filistin topraklarından yüzde 6,5’ini daha işgal rejimine bırakmayı teklif edeceği, bunun Filistin Yönetimi’nin daha önce vazgeçtiği arazi miktarının üç katı olduğu belirtildi.

GÖZAT  ABBAS Yönetiminden FİLİSTİN'e Bir İHANET Daha

Filistin Kurtuluş Örgütü’ne yakın üst düzey bir yetkiliye dayandırılan haberde, önerinin Kudüs’ü istisna tuttuğu ve işgal rejimi eski başbakanı Ehud Olmert’in planını güçlendirdiği ifade edildi.

Haberde, Abbas’ın Trump’la yapacağı görüşmede ABD Başkanı’na Filistinlilerin çoğunun desteklemediği ayrıntılı bir plan sunacağı ve planın büyük oranda toprak mübadelesi esasına dayandığı kaydedildi.

GÖZAT  HAMAS: MÜSLÜMAN Liderlerin TRUMP'a Tepkisizliği UTANÇ VERİCİ

Middle East Eye sitesinde yayınlanan haberde ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Daha önceki müzakerelerde yüzde 1,9 oranında bir toprak mübadelesinden bahsediliyordu. Fakat şimdi bunun üç katı bir orandan söz ediyoruz.”

Haberde belirtildiğine göre, Filistinli yetkili, Kudüs konusunun daha önceki müzakerelerde üzerinde en çok anlaşmazlık yaşanan konuların başında geldiğini hatırlatarak, Abbas’ın öneride Kudüs konusuna yer vermediğini ve konuyu Trump ile görüşmesinde gündeme getirerek ABD Başkanı’yla tartışacağını söyledi.