Mahmud Abbas’ın İcraatları İsrail’e Hizmet Ediyor

Batı Yaka’daki Özgürlükler Komitesi Başkanı Halil Assaf, siyasi gözaltıların milli ve ahlaki açıdan bir cinayet olduğunu, Filistin halkını bölünüp parçalanmış bir halde görmek isteyen işgalcilere hizmet ettiğini söyledi.

Vatansever insanları, eski esirleri ve öğrencileri hedef alan siyasi gözaltıları kınayan Assaf, “Bu gözaltılar kimin yararına gerçekleştiriliyor?” diye sordu.

Assaf, Filistin Yönetimi zindanlarından çıkan bir Filistinlinin kısa süre sonra işgal güçlerince gözaltına alınmasının ve aynı suçlamalarla orada da karşılaşmasının utanç verici olduğunu belirtti.

İşgal rejiminin Filistin Yönetimi güvenlik güçlerini hainler ve casuslar olarak gösterme girişiminin tehlikesine dikkat çeken Assaf, siyasi görüşleri sebebiyle gözaltına alınanlara “ayrımcılık yapmak”, “yüce makamlara hakaret” ve benzeri suçlamalar yöneltilmesini eleştirdi.

Assaf, Filistin Yönetimi güvenlik birimlerine seslenerek, “Kendinizden utanın. Biz de hukuk okuduk. Filistin kanunlarında böyle suçlar yok” dedi.

Herhangi bir hukuki suç olmadan gerçekleştirilen siyasi gözaltıları “cinayet” olarak niteleyen Assaf, yargı kararı olmadan vatandaşları gözaltına alan güvenlik görevlilerinin suç işlediklerini ve hukuki olarak kovuşturmaya tabi tutulmaları gerektiğini söyledi.

Filistin Yönetimi kanunlarının gayet net olduğuna ve siyasi gözaltıları yasakladığına dikkat çeken Assaf, “Pratikte yapılan bazen hukuk adına ve bazen de vatan adına suç işlemek” dedi.

Assaf, Filistinli grupların siyasi gözaltılara karşı güçlü bir şekilde tavır ortaya koymaları gerektiğini ifade etti.