Mahmud Abbas’tan TÜRKİYE’ye Övgü

Abbas bu açıklamayı Kudüs kentinin 2018 İslam Dünyası Gençlik Başkenti ilan edilmesi etkinliklerine katılan Türk heyetini Ramallah’taki Filistin Yönetimi Başkanlığı binasında kabulü sırasında yaptı.

Filistin resmi haber ajansı, Abbas’ın görüşmede Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğunu söylediğini ve “Kudüs, Müslüman ve Hıristiyan gençliğinin, dünyadaki tüm özgürlük ve barış yanlılarının başkentidir” dediğini aktardı.

Abbas’ın görüşmede ayrıca bu tür ziyaretlerin Kudüs halkının direnişini destekleme açısından önemine dikkat çektiği ve işgal rejiminin Kudüs’ü çevresinden koparmaya çalıştığına dikkat çektiği kaydedildi.

Filistin Yönetimi Başkanı tarafından kabul edilen Türk heyetine Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın başkanlık ettiği bildirildi.

Kudüs 2018 İslam Dünyası Gençlik Başkenti faaliyetleri dün akşam 27 Arap, İslam ve Avrupa ülkesinden yetkililerin katılımıyla başladı.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) geçen yıl İstanbul’da yapılan toplantıda Kudüs’ü 2018 İslam Dünyası Gençlik Başkenti ilan etmişti.