Lübnan’dan Kıbrıs’a İsrail Tatbikatı Tepkisi

Lübnan Dışişleri Bakanı, Güney Kıbrıs Rum kesiminin Büyükelçisi Panayiotis Kyriacou’yu makamına çağırarak, İsrail medyasında ülkesi hakkında çıkan iddialar hakkında açıklama yapmasını istedi. 

Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah BouHabib, Siyonist rejimin “Ateş Arabaları” tatbikatına ilişkin İsrail basınında ortaya atılan iddialar hakkında endişelerini dile getirdi.

İsrail basınında yer alan haberlere göre, Ateş Arabaları tatbikatının bir parçası olarak geçtiğimiz günlerde Güney Kıbrıs’a giden işgal ordusu “Ufkun Ötesi’nde” adı altında, Hizbullah’ın Lübnan’daki hedeflerine saldırıları canlandıran özel bir tatbikat gerçekleştirdi. Üstelik bu tatbikata Kıbrıs birliklerinin de dahil olduğu aktarıldı. İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ve Genelkurmay Başkanı Kohavi de dün bu tatbikatı izlemek üzere Güney Kıbrıs’a gitmişlerdi.

Lübnan Dışişleri Bakanı bu gelişmelerin ardından Kıbrıs Büyükelçisi Panayiotis Kyriacou’yu makamına davet ederek gelişmeler hakkında bilgi almak istedi. Edinilen bilgilere göre Bouhabib, ortak tatbikata tepkisini dile getirirken Kıbrıs Büyükelçisi ise İsrail basını tarafından ortaya atılan iddiaları yalanladı.

Lübnan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Kyriacuou, İsrail tatbikatının, Kıbrıs sınır muhafızlarını eğitmeyi amaçladığını söyledi” denildi.

Kyriacou ayrıca askeri tatbikatlar tamamlandıktan sonra, Kıbrıs Savunma Bakanlığı tarafından konuyla ilgili daha açıklayıcı bir mesajın verileceğini söyledi.