LÜBNAN’daki Okullara Filistin BAYRAĞI

Bu çağrının, Lübnan’daki El-Bedavi Kampı’nda UNRWA’ya ait okulda Avrupa’dan gelen ve okulu ziyaret eden bir heyetin baskıları sonucu Filistin haritasının kaldırılmasına cevap olduğu kaydedildi.

El-Bedavi Kampı’ndaki Filistinli gruplar ve halk komiteleri, konuyla ilgili yayınladıkları bildiride, Filistin haritasının kaldırılmasının “yumuşak saldırı” olduğunu belirterek, Yüzyılın Anlaşması’nın uygulanması için 70 yıl önceki Büyük Felaket’in (En-Nekbe) baş şahidi olan UNRWA’nın ortadan kaldırılmak istendiğini söyledi.

Okulda asılı Filistin haritasının indirilmesini kınayan Filistinli gruplar, yapılanın yardım karşılığı Filistin halkına şantaj anlamına geldiğini ifade etti.

İzcilik ve İsra Mürşitleri Derneği de UNRWA okulundan Filistin haritasının indirilmesini kınadı.

Dernek, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Filistin halkının Toprak Günü’nü ve Büyük Felaket (En-Nekbe)’nin yetmişinci yıldönümünü anmaya hazırlandığını, Filistin halkının topraklarına bağlılığını dile getireceği bir dönemde Filistin haritasının okul duvarından indirildiğini belirtti.

Bildiride, Filistin haritasının indirilmesiyle yapılanın provokatif bir davranış olduğu, Filistinlilerin duygularını incittiği ve tarihi gerçekleri gizleme girişimi olduğu kaydedildi.