Kudüs’ün Kılıcı, İsrail’i Sarsan Bir Deprem Oldu

Hamas’ın askeri kanadı İzzettin Kassam Tugayları’nda ismi yaşatılan ve 1935’te İngiliz işgaline karşı verilen mücadelede şehit edilen Şeyh İzzeddin el-Kassam’ın torunu Ahmed Muhammed İzzeddin el-Kassam, Kudüs Kılıcı Operasyonu’nu, yankıları artarak devam eden büyük bir zafer depremi olarak nitelendirdi.

İngiliz ve siyonist işgalcilere karşı gösterdiği direnişle, Filistin mücadelesinin önemli isimlerinden olan Şeyh İzzeddin el-Kassam’ın torunu, İsrail’in ve Yahudi yerleşimcilerinin hukuksuz saldırıları karşısında direniş gruplarının başlattığı ve işgalcilerin hezimetiyle son bulan Kudüs Kılıcı Operasyonu’nu ve sonuçlarını ele aldı.

Ahmed el-Kassam, işgal altındaki Batı Şeria ve 48 Toprakları’ndaki kitlesel ayaklanmalarla eş zamanlı direniş güçlerinin Gazze’de verdiği savaşın, siyonist İsrail’in yasa dışı yollardan kurduğu yerleşim alanlarında ikamet eden fanatik Yahudiler için acı bir psikolojik yenilgiye yol açtığını vurguladı. Aynı zamanda, dünya kamuoyunu altüst ettiğini ve tüm uluslararası siyaseti etkilediğini belirtti.

Açıklamasında el-Kassam, Kassam Tugayları öncülüğünde direniş güçlerinin kazandığı galibiyetin, denizden nehre kadar tüm Filistin vatanını birleştirdiğini ve işgal altındaki toprakların özgürlüğüne tanıklık edecek Filistinli gençlerin arasındaki İsrail’in korku ve dehşet bariyerlerini yerle yeksan ettiğini vurguladı.

Ayrıca Kudüs Kılıcı Operasyonu’nun, her fırsatta Filistin, Kudüs ve Mescidi Aksa’ya destek naraları atan ve kendilerini mukaddes mekanların hamisi olarak takdim eden ama samimi olmayan kişilerin de gerçek yüzünü deşifre ettiği belirtildi.

Şeyh İzzeddin el-Kassam’ın Filistin’e ilk geldiğinde ilk işinin işgalcilere karşı elinden geldiği kadar savaş hazırlığı yapıp sonucunu Allah’a bırakmak olduğunu hatırlatan Ahmed el-Kassam, Filistin direnişinin de dedesi gibi yerine getirilmesi emredilen sebeplere başvurduğunu ve işgalcilere karşı her türlü savaş için hazırlandığını kaydetti.