KUDÜS’teki Siyonist POLİS Şefinden AKSA’ya Baskın!

Kudüs’teki işgal polisi şefi Yoram Halevi, 1967’deki savaşta Kudüs’ün işgaline katılan bir grup eski askerle birlikte bu sabah Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi’nden edinilen bilgiye göre, işgal polisi ve özel kuvvetler El-Mağaribe Kapısı’ndan Mescid-i Aksa’ya girerek baskına katılacakları korumak amacıyla Filistinlileri uzaklaştırdı.

İşgal polisi şefinin 1967’de Kudüs’ün işgaline katılan 85 eski askerin başında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediği, baskın sırasında gruba işgal polisinden bir ekibin de görüntü almak amacıyla eşlik ettiği, bu sabah ayrıca 41 Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediği ifade edildi.

Halevi ve eski askerlerin Mescid-i Aksa’nın avlusunda provokatif bir şekilde dolaştığı ve Mescid-i Aksa’da gergin anların yaşandığı kaydedildi.

Yahudi yerleşimciler de bu sabah işgal polisi ve özel kuvvetlerin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Onlarca haham ve sözde heykel örgütleri önceki gün “Yahudi Şeriatında Heykel Dağı” isimli kitabın yayınlanması münasebetiyle düzenlenen törende Mescid-i Aksa’nın yıkılarak enkazı üzerine sözde heykelin inşa edilmesi çağrısı yaptı.