Kudüs ve Batı Şeria’da 20 FİLİSTİNLİ’ye Gözaltı

İşgal ordusu konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Batı Yaka’da aranan kişilerin gözaltına alındığını ve sorguya çekilmek üzere ilgili güvenlik birimlerine gönderildiklerini öne sürdü.

El-Halil’de işgal güçleri Halil Ebu Sinine’yi, eşini ve kardeşi Hüsam’ı kentin güneyindeki Hıllet Ebu Asa bölgesine düzenlediği baskın sırasında gözaltına aldı.

İşgal güçlerinin Ebu Sinine’nin evine baskın düzenlediği ve evde arama yaparak eşyalara zarar verdiği, daha sonra ev sahibini, eşini ve kardeşini gözaltına alarak götürdüğü belirtildi.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin gözaltına aldıkları arasında Selfit yakınlarındaki Deir İstiya köyünden Mühenned Tayir El-Faris, Ramallah’ın doğusundaki Kefer Malik beldesinden Leys Ahid En-Naci, Kudüs’ün doğusundaki El-Ayzeriyye’den Mahmud Hamdan ve Visam El-Mikhal’in de olduğunu bildirdi.

Kaynaklar, işgal güçlerinin ayrıca El-Halil’in kuzeyindeki El-Arrub Kampı’ndan Malik Cevabira’yı ve Beyt Ummer beldesinden Rifat El-Allami’yi gözaltına aldığını açıkladı.

İşgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde Beytlahim’deki Ed-Dehişe Kampı’na baskın düzenlediği ve 38 yaşındaki eski esir Yusuf Yakub Hamamide’yi gözaltına aldıktan sonra kamptan çekildiği kaydedildi.