Korsan İsrail Filistinli Şehidin Kız Kardeşini Göz Altına Aldı

Şehit Ali Eş-Şuyuhi’nin ailesi, özel kuvvetlerin ve işgal istihbaratı görevlilerinin dün gece ailenin Silvan beldesindeki evine baskın düzenlediğini söyledi.

Quds Press Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, işgal güçleri baskın sırasında 21 yaşındaki Ravan Eş-Şuyuhi’yi gözaltına alarak sorguya çekmek üzere götürdü.

İşgal güçlerinin kızları Ravan’ın bıçaklama eylemi gerçekleştirdiğini öne sürdüğünü belirten aile, iddia edilen eylemin nerede ve ne zaman gerçekleştiğine dair herhangi bir bilgi verilmediğini, şayet eylemi gerçekleştirmişse Ravan’ın o zamandan bu yana neden gözaltına alınmadığı sorusunun da cevapsız kaldığını ifade etti.

Aile fertlerinin işgal güçleri tarafından kasıtlı olarak hedef alındıklarını bildiren aile, şehidin ve esir kızın annesinin kızı gözaltına alındıktan sonra fenalaştığını ve hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Şehit Ali Eş-Şuyuhi, 12 Ekim 2016’da Silvan beldesinde yaşanan çatışmalar sırasında şehit olmuştu. İşgal güçleri şehidin ikiz kardeşi Muhammed’i de gözaltına alarak sosyal paylaşım sitelerinde kışkırtıcılık yaptığı iddiasıyla 10 ay hapis cezasıyla cezalandırdı.