Kassam Tugaylarının Mesajları Esirlere Hayat Veriyor

Kassam Tugaylarının 2014 yazında meydana gelen savaştan sonra yayınladığı video görüntüleriyle, kayıtlı mesajların ve mesajlarında elindeki işgalci askerlere işaret etmesinin, Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan Filistinli esirlerin özgürlük anının yaklaştığıyla ilgili umutlarını artırdığını ifade etti.

Kassam Tugaylarına mensup olma suçlamasıyla tutuklanan Deyru’l-Belah’ın doğusunda yer alan Vadi Es-Selka köyünden olan Eş-Şavi Siyonist işgal zindanlarında geçirdiği 13 yıllık esaretin ardından özgürlüğe kavuştu.

Olumlu Mesajlar

Özgürlüğe kavuşan Filistinli esir Eş-Şavi yaptığı açıklamada “2014 yılında meydana gelen savaşın ardından ve Ekim 2015’te başlayan Kudüs intifadası sürecinde Kassam Tugaylarının yayınladığı mesajlardan sonra maneviyatımız değişti. İçerde büyük bir sevinç ve huzur hisseden esirler, özgürlüğün yakın olduğunu düşünmeye başladılar” dedi.

Eş-Şavi, Kassam Tugaylarının esirleri kurtarma ve onlar için yeni esir takas anlaşmaları sağlama sözünün eski esirlerin yanında, Kudüs intifadasında eylem yaptıktan sonra esir olanların üzerinde de olumlu etki bıraktığını hatırlattı.

Hatırlanacağı üzere, Kassam Tugayları Nisan 2016 tarihinde yayınladığı bildiride elinde dört işgal askeri olduğu bilgisini vererek, işgal rejiminin bedel ödemeden askerler hakkında daha fazla bilgi alamayacağını ifade etti.

Kassam Tugayları yazılı ve görüntülü olarak konuyla ilgili mesajlar vererek, bu konuda daha fazla bilgi vermek için işgal rejiminin bedel ödemesini talep etti.

Kassam Tugaylarının son video görüntüsünden sonra esirlerde meydana gelen canlılığa değinen Eş-Şavi esirlerin “ölmüş birinin bedenine hayatın tekrar gelmesiyle yeniden dirilmesi” gibi dirildiklerini belirterek, Özgürlerin Vefası esir takasından sonra esirlerin Kassam Tugaylarına çok güvendiklerini ifade etti.

Kassam Tugayları elinde bulunan esirlerden Oron Shaul’un doğum günü münasebetiyle daha önce video yayınladı. Yayınlanan videodan sonra esir askerin ailesi Netanyahu’yu yalan söylemekle suçladı. Kassam Tugayları, 2016’nın sonlarına doğru ikinci bir görüntü daha yayınladı.

Kassam Tugayları Arapça ve İbrani’ce yayınladığı videonun sonunu “Yeni bir yıl. Ama asker Shaul ailesinden hâlâ uzakta” ibaresiyle bitiriyordu. Görüntüde Siyonist işgal yönetimi başbakanı Netanyahu palyaço gibi gösterilirken, esir Shaul’un ise elleri kelepçeli doğum gününü büyük bir üzüntüyle kutladığı görülüyor.

İkinci video ise “karar hükümetin elindedir” ibaresiyle, topun işgal hükümetinin sahasında olduğuna işaret ediyordu. Son görüntüde ise temsili olarak diğer İsrail askerleri Oron Shaul ile birlikte İbranice doğum gününü kutladıkları görülüyor.

Yayınlanan görüntülerle ilgili esirlerin tavrını açıklamaya devam eden Eş-Şavi “Son video görüntüleri yayınlanınca burada geçen her şeyi tahlil etmeye başladık. Sadece bunu değil, süreç içerisinde Kassam Tugayları’nın elindeki esir askerlerle ilgili yapılan konuşmaları ve ses kayıtlarını cümle cümle, kare kare incelemeye, yorumlamaya ve tartışmaya başladık” dedi.

Yeniden Doğmak

Eski esir Eş-Şavi esir bulunduğu süre içinde birçok cezaevinde bulunmuş, en son 144 esirle birlikte bulunduğu Holakdar Cezaevinden alınıp El-Mecdel’e getirildiğini, buradan da özgürlüğe kavuştuğunu söyledi.

Özgürlük anını paylaşan Eş-Şavi “Gazze’ye ulaştığımda hayata yeniden döndüğümü hissettim. Ancak her şeyin değiştiğini gördüm. İnsanlar, ağaçlar ve geride bıraktığım her şey. En büyük tesellim cezaevinde Kur’an’ı hıfzetmem ve davet alanında diploma almamdır” dedi.

Özgürlüğe kavuşan esir Eş-Şavi, işgal rejimi cezaevlerindeki Esir Hareketi’nin çok ciddi sıkıntılar çektiğine ve ağır baskılar gördüğüne dikkat çekerek, hareketin esirlerin aileleriyle hatlı telefonla görüşebilmeleri, iki haftada bir Gazze’den ziyaretlerin yapılması için yeni bir açlık grevi başlatmayı düşündüğünü söyledi.