Kassam Tugayları “Kudüs Zırhı” Tatbikatı Yaptı

Hamas’ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları, Gazze bölgesinde Kudüs Zırhı isimli askeri tatbikat yaptı.

Kassam Tugayları kendi web sitesinde yayınladığı açıklamada; “Tatbikat, Gazze bölgesine yönelik herhangi bir yeni saldırı karşısında Kassam Tugayları’nın hazırlık düzeyinin daha da yükseltilmesini amaçlamaktadır.” ifadesine yer verildi.

Hamas liderlerinden Muhammed Ebu Asker de yaptığı açıklamada tatbikatın iki gün süreceğini ve İsrail işgal rejiminin herhangi bir saldırısını önleme konusunda Kassam mücahitlerinin hazırlık düzeylerinin gözden geçirileceğini bildirmişti.

Gazze bölgesinde bundan önceki askeri tatbikat, direniş hareketlerinin büyük bir kısmının katılımıyla yaklaşık bir yıl önce “Güçlü Sütun Tatbikatı” ismiyle düzenlenmişti.

Gazze bölgesindeki direniş hareketleri İsrail işgal rejiminin saldırı ihtimalini her zaman ciddi bir tehdit olarak göz önünde bulundurduğundan, sürekli hazırlıklarını sürdürüyor. Bu amaçla zaman zaman direniş hareketlerinin askeri kanatları tarafından işgal rejimi saldırısının önünün kesilmesi konusunda tatbikat programları da düzenleniyor. Bu tatbikatlar bazen ortaklaşa bazen de her bir oluşumun askeri kanadı tarafından bağımsız olarak gerçekleştiriliyor.