Kassam Tugayları İsrail’e Darbe Vurmaya Devam Ediyor

Aksa Tufanı’nın 102’nci gününde siyonist katliamcılara karşı kararlılıkla mücadelesini sürdüren Kassam Tugayları, Gazze Şeridi’nin değişik noktalarından ilerlemeye çalışan işgalci kara güçlerine yine ağır darbeler vurdu. 

Hamas’ın askeri kanadı durumundaki Kassam Tugayları, Gazze Şeridi’nin güney kesiminde yer alan Han Yunus şehrinde toplanan işgal güçlerinin askerlerine ve askeri araçlarına havan toplarıyla saldırılar düzenledi. 

Kassam Tugayları yayınladığı askeri bildirisinde; “Mücahitlerimizin çatışma bölgesinden dönmesinden sonra alınan bilgilerden anlaşıldığına göre işgal güçlerinin askeri araçlarına El-Yasin 105 füzeleriyle saldırı düzenlenmiş; Gazze şehrinin Tellu’l-Heva bölgesinin batısında da piyade birlikleriyle otomatik silahlarla ve el bombalarıyla çatışmalar gerçekleştirilmiş, bu çatışmalarda askerlerinden bazıları öldürülmüş bazıları da yaralanmıştır.” ifadesine yer verildi. 

Bir başka askeri bildiride de Gazze şehrine bağlı Şeyh Rıdvan Mahallesi’nin kuzeyinde işgalcilerin bir asker taşıma aracına Şuvaz paketiyle ve El-Yasin 105 füzesiyle saldırı düzenlendiği ifade edildi. 

Erken saatlerde de Gazze çevresinde gasp edilmiş arazilere kurulu Ntivot yahudi yerleşim merkezine yoğun bir füze saldırısı düzenlendiği ifade edilmişti. İşgal yönetimi söz konusu yerleşim merkezine 50 füze düştüğünü itiraf etti. Mücahitlerin ayrıca Gazze çevresinde 16 yerleşim merkezine füze saldırıları düzenlediği bilgisi verildi. 

İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları da Han Yunus’un güneyindeki Bilim ve Teknoloji Akademisi’nin çevresinde toplanan işgal askerlerine ve araçlarına havan topu saldırıları düzenlediğini açıkladı.