KASSAM Tugayları: GOLDİN Ailesi Oğullarının Esaretini Kullanıyor

İzzeddin El-Kassam Tugayları, öğle saatlerinde internet sitesinde yayınladığı görüntülü mesajında, esir işgal askeri Hadar Goldin’in ailesinin oğullarının esaretini kullandığını ifade etti.

El-Kassam Tugayları’nın mesajının başında Hadar Goldin’in annesinin Birleşmiş Milletler’de yaptığı ve “Oğlum savaş değil Birleşmiş Milletler gözetimindeki insani ateşkesin kurbanı” dediği konuşmasına yer verildi.

Mesajda, işgal ordusunun 2014 yazında Gazze Şeridi’ne açtığı savaş sırasında Birleşmiş Milletler gözetiminde geçici ateşkes sağlanması konusunda anlaşma sağlandığı, ateşkesin 1 Ağustos 2014 Cuma günü saat sekizde başladığı hatırlatıldı.

El-Kassam Tugayları videoda sabaha doğru saat 03:00’te işgal ordusu askerlerinden bir grubun iki kilometre Gazze Şeridi’ne girdiğini ve 07:20’de işgal subayı Hadar Goldin komutasındaki bir grubun direnişçileri esir alma girişiminde bulunduğunu, 07:30’da direnişçilerin tuzağına düşen işgal askerlerinden ikisinin öldüğünü ve El-Kassam Tugayları’nın Hadar Goldin’in resminin üzerine soru işareti koyduğunu anlattı.

El-Kassam Tugayları’nın mesajında, 09:30’da işgal ordusunun Rafah’a büyük bir saldırı başlattığına, o günkü saldırıda 140’tan fazla Filistinlinin şehit olduğuna ve yüzlerce evin yıkıldığına işaret edildi.

İzzeddin El-Kassam Tugayları, görüntülü mesajının sonunda şöyle dedi: “Çocuklarının acılarını istismar eden ailelerden bahsedeceksek Simha bunun açık bir örneğidir.”