İstanbul’da “DİRENEN Halk FEDAKAR Ümmet” Başlıklı Beytül Makdis Forumu

Elliden fazla ülkeden 700’den fazla şahsiyetin katıldığı forumda Kudüs davasıyla Filistin halkının direnişine destek yolları masaya yatırılacak.

Okunan Kur’an ayetlerinden sonra açılış konuşmasını yapan Sudan Ulusal Kongre Partisi liderlik ofisi üyelerinden Şeyh Abdulcelil En-Nezir, Mescidi Aksa’da gerçekleştirilen kapatma ve namazı engelleme girişiminin ümmeti sarsan bir deprem olduğunu söyledi.

En-Nezir, Kudüs halkıyla murabıtların Mescidi Aksa’da gösterdikleri direnişin Beytülmakdis Forumu’nun en önemli hedeflerinden birini gerçekleştirdiğinin kanıtı olduğunu ifade etti.

Uluslararası Kudüs ve Mescidi Aksa’ya Destek Koalisyonu’nun daha önceki forumlarda gerçekleştirdiği başarılarla ilgili belgeselin ardından söz alan Uluslararası Kudüs ve Mescidi Aksa’ya Destek Koalisyonu Genel Sekreteri Dr. Muhammed Ekrem El-Adluni, Mescidi Aksa’ya yardım etmeye devam etme, halkının direnişini destekleme ve özgürlüğü için çalışmanın ümmetin üzerine vacip olduğunu belirterek, “yaptığımız bilinçlendirme ve toparlanma Mescidi Aksa’nın özgürlük yolunun başlangıcıdır” dedi.

Cezayir İnşa Hareketi Koalisyonu Başkanı Abdulhamid Bin Salim ise yaptığı konuşmada, bazı Arap ülkelerine uygulanan ambargonun birçok şahsiyetin buraya gelmesini engellediğini hatırlatarak, Afrika heyetinin burada bulunmasının yeni kapılar açtığını ve kimsenin kendilerini buluşmaktan engelleyemeyeceğini ifade etti.

Forumda Endonezya heyeti adına konuşan Abdulaziz Abdurrauf ise, Filistin ve Kudüs meselesinin öncelikli gündemleri arasında olduğunu belirterek, Aksa ışığının asla sönmeyeceğini, Allah’tan onun özgürlüğüne yardım etmesini umut ettiklerini söyledi.

Abdurrauf konuşmasında Endonezya’nın Filistin davasında Müslümanların ortağı olduğunu hatırlatarak, özgürlüğe kavuşuncaya kadar ona destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.