İsrailli Diplomat: Türkiye İle Azerbaycan Çıkarlarımız Ortak

Siyonist İsrailli eski bir diplomat olan Yuval Rotem ile yaptığı söyleşide, Faslı Yahudi yazar Nicole el-Grissy’e Türkiye ile Siyonist İsrail yönetimleri arasında ortak bir görüş ve tutum olduğunu belirtti.

Grissy Les Moutons Enragés sitesi için yazdığı yazıda, söz konusu söyleşinin detaylarını paylaştı. İlgili yazının Azerbaycan’a dair bölümünde ise şu ifadeler yer aldı:

Türkiye ile İsrail arasında (Irak ve Suriye konusunda) bir yakınlaşma ve işbirliği bugün mümkündür; iki ülkenin Azerbaycan’da da pek çok ortak çıkarı bulunmaktadır ve bu çıkarlar İsrail’in son zamanlarda Türkiye’nin Birleşik Arap Emirlikleri ile ilişkilerini güçlendirmesine yardımcı olmayı başardı.

Türkiye sınırlarını Azerbaycan ile paylaşıyor ve bu Türkiye için en önemli jeopolitik avantaj ve İsrail bundan faydalanabilir.

Bu jeopolitik özellik, Akdeniz’in Hazar Denizi’ne bağlanmasına yol açmakta ve büyük bir stratejik öneme sahip olup, İsrail, Türkiye ve Azerbaycan arasında üçlü ilişkilere duyulan ihtiyacı kanıtlamaktadır.

Rotem, 2022 yılı sonuna kadar Türk topraklarının Azerbaycan topraklarına bağlanmasını umuyor; Tel Aviv ve Ankara, bu hedefe ulaşmak için Rusya ile işbirliği yapmaya hazırlanıyor.

Yazının Kaynağı:

=> Senior Israeli Diplomat Yuval Rotem Explains Israel’s Bright Relations with Turkey