İsrail’in Gazze Sivil Soykırımında Şehit Sayısı 23,708’e Yükseldi

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı siyonist işgal güçlerinin son 24 saat içinde gerçekleştirdiği saldırılarda 13 katliam gerçekleştirdiklerini, bu katliamlarda toplamda 151 kişinin şehit edildiğini 248 kişinin de yaralandığını duyurdu. 

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra bugün soykırım saldırılarının 98’inci gününde yaptığı resmi açıklamada halen enkaz altında ve yollarda çok sayıda ceset bulunduğunu, işgal güçlerinin saldırıları sebebiyle onlara ulaşmakta büyük zorluklar çekildiğini ifade etti. 

El-Kudra son yapılan tespitlere göre, işgal rejiminin 7 Ekim’de başlattığı saldırılarda şehit edilenlerin sayısının 23 bin 708’e, yaralananların sayısının ise 60 bin 5’e ulaştığını ifade etti. Ancak bu sayılara henüz enkaz altında olan veya yollara atılmış olan ve işgal güçlerinin saldırıları yüzünden kendilerine ulaşılamayan kayıplar dahil değil. 

El-Kudra, işgal güçlerinin mahalleleri ve alt yapı tesislerini planlı bir şekilde ve kasıtlı olarak tahrip ettiğini, sivilleri ve sağlık görevlilerini kasten hedef aldıklarını, kontrol altına aldıkları bölgelerde rastgele katliamlar yaptıklarını ve soykırım uygulamalarına başvurduklarını dile getirdi.