İSRAİL’in Elektrik Kararına HAMAS’tan Tepki

Siyonist işgal rejiminin Gazze’ye verilen elektrik miktarını düşüreceğini duyurmasından sonra açıklama yapan Hamas, işgal rejimini verilen elektrikte kısıntıya gitmesiyle doğabilecek sonuçlar konusunda uyardı.

Siyonist işgal rejimi Filistin Yönetimi’yle vardığı anlaşma sonucu Gazze’ye verdiği elektrikte kısıntıya gideceğini duyurdu.

GÖZAT  GAZZE Halkı RAMAZAN'a Kriz İle Girdi: ELEKTRİK - SU - MAAŞ

Gözlemciler, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile koordineli bir şekilde alınan bu kararın Gazze’deki elektrik krizinin daha da derinleşmesine neden olacağını belirtiyorlar.

İşgal hükümetine bağlı Filistin bölgeleri işleri genel koordinatörü Yoav Mordechai, yaptığı açıklamada, işgal hükümetinin Gazze Şeridi’ne verilen elektriği iki hafta sonra azaltacağını söyledi.

GÖZAT  SİYONİST İsrail GAZZE'nin Elektriğini Daha Da Kısacak

Yediot Ahranot gazetesinin internet sitesinde yayınlanan habere göre Mordechai, “İsrail iki hafta sonra elektrik hatlarıyla Gazze Şeridi’ne verilen elektrik miktarını azaltacak” dedi.

İşgal hükümetinin bu kararı, Filistin Yönetimi’nin Gazze Şeridi’ne verilen elektriğin parasının vergi gelirlerinden kesilmemesi yönündeki talebinden bir ay sonra geldi.