İsrail’e Rağmen Binlerce Filistinli MESCİDİ AKSA’DA

İşgal altındaki Kudüs’ten, çevresi ve köylerinden gelen binlerce Filistinli, El Aksa Camii’ni, işgal güçlerinin kentin merkezinde yoğunlaştırdığı sıkı tedbirler altında doldurdu.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin camiye dua etmesi için gelen onlarca genci Aksa Cami kapılarında tuttuğunu ve güvenlik önlemlerini artırdığını söyledi.

GÖZAT  Şeyh İkrime Sabri, Filistinlileri Miraç Kandili İçin Mescidi Aksa'ya Çağırdı

Buna göre eski kent ve çevresinde askeri barikatlar kuruldu ve polis denetimleri, gençlerin kartlarını kontrol etmek için azami seferlerler sıklaştırıldı.

Kudüs Baş Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, Cuma vaazı vesilesiyle özgürlüğünü ve haklarını elde etmek için grev yapan tutsakların desteklenmesinin meşru bir görev olduğunu vurguladı.

GÖZAT  45 Bin Filistinli Mescidi Aksa'da NAMAZ KILDI

Şeyh Hüseyin, mahkumları desteklemenin tüm Filistin halkı, Arap ve İslam ülkeleri için ulusal bir görev ve insanniyet gereği olduğunu söyledi.

Müftü, mahkumların haklarını savunmak, onlara destek olmak, onları savunmak ve haklarından haberdar etmek için cezaevlerinden çıkana kadar destek çağrısında bulundu ve “Her seviyede desteğine ihtiyacımız var, sivil toplum örgütleri ve kurumlarından destek bekliyoruz.” dedi.

GÖZAT  Filistinli Müslümanlara, MESCİDİ AKSA'YI DOLDURUN Çağrısı

Baş Müftü, Cuma hutbesinde ayrıca, dünyanın gözü önünde saldırılara ve ihlallere maruz kaldıklarını belirterek, aşırılık yanlısı yahudi gruplarının saldırganlığını kınadı.

Müftü, Miraç kandiline değindi ve Aksa Camii’ni doldurma çağrısında bulundu.